Powered by

Kίνα: Συρρικνώθηκαν περαιτέρω τα βιομηχανικά κέρδη τον Νοέμβριο

Περαιτέρω μείωση εμφάνισαν τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί της πολιτικής μηδενικού COVID επέφεραν διαταραχές στη δραστηριότητα των εργοστασίων και τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ωστόσο, μετά την πρόσφατη αλλαγή πολιτικής αναλυτές βλέπουν πλέον καλύτερες μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Πιο αναλυτικά, τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα μειώθηκαν κατά 3,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου σε σύγκριση με πέρυσι, στα 7,7 τρισ. γιουάν (1,11 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS) την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών ήταν στο -3%, ενώ δεν δημοσιεύθηκαν μεμονωμένα στοιχεία για τον Νοέμβριο.

Ο Ζου Χονγκ, ανώτερος στατιστικολόγος του NBS, επισήμανε τις εξάρσεις που εμφάνισε η πανδημία και την υποτονική ζήτηση τον Νοέμβριο, που περιόρισε τη βιομηχανική παραγωγή και άσκησε μεγαλύτερη πίεση στις κινεζικές επιχειρήσεις.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι πλέον θα μπορούσε να ξεκινήσει μία ισχυρή ανάκαμψη το επόμενο έτος καθώς η οικονομία ανοίγει ξανά, αν και βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω ύφεση καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε μόνο κατά 2,2% σε ετήσια βάση, χάνοντας τις προσδοκίες για άνοδο 3,6% και επιβραδύνοντας σημαντικά από την ανάπτυξη 5% του Οκτωβρίου.

 

Δειτε Επισης

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη