powered by

Δυσφορία ΣΥΚΑΛΑ για Νίκο Αναστασιάδη και υπ. Οικονομικών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «μας διαβεβαίωσε με το δεύτερο ‘’δεσμεύομαι’’ του, μετά από το κούρεμα, ότι το κράτος θα στεκόταν αρωγός σε αυτούς που θυματοποιήθηκαν για να διασωθεί το κράτος και να αποφύγει την χρεωκοπία», αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ).

Σχολιάζοντας σε ανακοίνωση τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΩΜΕΓΑ», ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2013 και το κούρεμα αποταμιεύσεων που ακολούθησε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι αποφάσισε να γίνει ωφέλιμος αντί αρεστός και ότι το κούρεμα έγινε για να διασωθεί το κράτος».

«Αν ενθυμείται ο Πρόεδρος, σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε μαζί του, συμφωνήσαμε  ότι το Κράτος έπρεπε πάση θυσία να διασωθεί, παρόλο που έγινε με ένα άδικο και ανεπίτρεπτο τρόπο, θυματοποιώντας κάποιες ομάδες πολιτών», προσθέτει.

Επίσης, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι «στο τέλος του 2017, πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιούργησε το Ταμείο Αλληλεγγύης και έκτοτε αυτό το Ταμείο πελαγοδρομεί».

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει επίσης ότι ζήτησε τέσσερις φορές ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραπονεθεί «για την στασιμότητα/αδράνεια του Ταμείου» και άλλες τέσσερις φορές ζήτησε ακρόαση, για το ίδιο θέμα, από τον Υπουργό Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «και οι δυο δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν στα αιτήματα μας για συνάντηση».

«Κατά τα άλλα και οι δύο περηφανεύονται για την πορεία της οικονομίας», καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Δειτε Επισης

Συναλλαγές με ασφάλεια με το Apple Pay από την AstroBank
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών