powered by

Ο νέος κόσμος της εργασίας: Επαγγέλματα, δεξιότητες, προοπτικές

Η 7η δράση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2022, σε στρατόπεδο της Επαρχίας Λευκωσίας, και είχε ως στόχο την ενημέρωση των εθνοφρουρών για τον κόσμο της εργασίας που θα αντιμετωπίσουν με την ολοκλήρωση της θητείας τους, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις συνεχείς αλλαγές που βιώνουν οι επαγγελματίες.  Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Πολιτών διοργανώνεται από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τις αρχές του 2022, με τακτικές διαλέξεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα, όπως για παράδειγμα: Πώς φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί η αγορά εργασίας στη μετά-την-πανδημία εποχή; Ποια θα είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ποιες οι απαιτούμενες δεξιότητες; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για ανάπτυξη δεξιοτήτων;

Στην εκδήλωση κατέθεσαν τις γνώσεις, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους ο Παναγιώτης Θρασυβούλου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Κύπρου, η Χριστιάνα Χριστοφή, Founder and Managing Director της Human Asset και η η Δρ Μαρία Σιοπαχά, Διευθύντρια του Career Success Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τη συζήτηση συντόνιζε η ερευνήτρια Γεωργία Χαραλάμπους.

Οι ομιλητές με τις κατατοπιστικές παρεμβάσεις τους βοήθησαν τους εθνοφρουρούς να κατανοήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πώς διαμορφώνεται το επαγγελματικό τοπίο στην Κύπρο, ώστε να προετοιμαστούν καταλληλότερα για την επόμενη μέρα.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Πολιτών υπάγεται στις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε εθνικό επίπεδο για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.  Σκοπός του είναι η διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών στην πληροφόρηση, αλλά και η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση νέων προτάσεων που εμβολιάζουν υφιστάμενες πολιτικές, σε σχέση με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.  Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν αποτελεσματικότερα στον δημόσιο βίο, καθώς η πρόσβαση στην πληροφόρηση προάγει τη διαφάνεια, προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και υποστηρίζει την επιστημονική έρευνα.

Δειτε Επισης

Τίμησαν σε κλίμα συγκίνησης τον Θωμά Καζάκο-«Θα με συνοδεύει σε πολλές κρύες νύχτες του Λονδίνου...»
Αννίτα Δημητρίου: Στρατηγικός πυλώνας της οικονομίας η ναυτιλία-Ο ζωτικός ρόλος του ΚΝΕ
Θέμης Παπαδόπουλος: Ανθεκτικός παρά τις προκλήσεις ο ναυτιλιακός τομέας της Κύπρου-Οι προκλήσεις για τον κλάδο
Διαβεβαιώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη στον ναυτιλιακό κόσμο-Αποφασισμένη να στηρίξει τον τομέα η Κυβέρνηση
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα initiatives στο εξωτερικό (video)
Η ασφάλεια σε τρόφιμα και ποτά... Τα νέα πρότυπα, οι τάσεις και πώς επηρεάζουν προμηθευτές και λιανέμπορους
Λύσεις κυκλικής οικονομίας και βιώσιμου σχεδιασμού προϊόντων...Μετάβαση σε ΑΠΕ για μείωση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Παρουσιάζεται στις 30 Μαΐου στη Λευκωσία το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Ενισχύεται η διακρατική συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της ρύθμισης και εποπτείας της αγοράς παιγνίων
John Deanfield: Η συμβολή της τεχνολογίας στην υποστήριξη της καθημερινής υγείας