Τελετή εγκαινίων και Αγιασμός Μεσαιωνικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο Φικάρδου

Με λαμπρότητα τελέστηκαν, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, τα εγκαίνια του πανέμορφου Μεσαιωνικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην κοινότητα Φικάρδου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, παρουσία του Προέδρου της ΕΤΑΠ Λευκωσίας κ. Θεόδωρου Κρίγγου, της εκπροσώπου του Υφ. Τουρισμού κυρίας Ελίνας Χριστοφίδου και άλλων προσωπικοτήτων της τοπικής κοινότητας.  με πλήθος κόσμου να συρρέει από πολύ νωρίς το πρωί. 
 

 

  
Ο Υπουργός τόνισε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις στην ύπαιθρο έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία. Από τη μία αναδεικνύουν, ιδίως μέσα από το πνεύμα των ημερών, τα τοπικά έθιμα, και διατηρούν αναλλοίωτες στον χρόνο τις γεύσεις, τα χρώματα και μυρωδιές ως τα αυθεντικά στοιχεία που ζωντανεύουν την ταυτότητα της παράδοσης του τόπου μας, ενώ παράλληλα μας δείχνουν την αγνή, πιο ζεστή και φιλική εικόνα της Κύπρου. Από την άλλη ενισχύουν την τοπική κοινωνία, την επισκεψιμότητα και δραστηριοποίηση της υπαίθρου μας.

  

 

Το Μεσαιωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Φικάρδου τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, την υποστήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας και λειτουργεί με τη συνεργασία των έξι χωριών του Μαχαιρά, Φικάρδου, Λαζανιά, Καμπιού, Άγιου Επιφάνιου, Φαρμακά και Γουρρίου.  Το Μεσαιωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργεί μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 (καθημερινές 11:00-16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00-18:00) και υπόσχεται όμορφες αποδράσεις από την καθημερινότητα και μοναδικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. 

 

 

 
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, τοξοβολία, βιωματικά εργαστήρια αγγειοπλαστικής και διακόσμησης κεραμικών, σε μια μαγική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας την μοναδική φύση και τοπικά εδέσματα.

 

 

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://fikardou.org.cy/

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor