powered by

Ετήσια αύξηση 12,65% στον δείκτη τιμών κατασκευαστικών υλικών

Ετήσια αύξηση 12,65% κατέγραψε ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Νοέμβριο 2022, ο οποίος ανήλθε στις 133,94 μονάδες (με βάση 2015=100), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα ορυκτά κατά 13,25%, ενώ ακολουθούν τα προϊόντα ορυκτών με αύξηση 13,19%. Στα μεταλλικά προϊόντα η αύξηση ανήλθε στο 12,80%, τα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά αυξήθηκαν κατά 12,16% και τα ηλεκτρομηχανολογικά είδη κατά 11,54%.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών μειώθηκε κατά 0,58% τον Νοέμβριο.

Από το Ιανουάριο 2022 μέχρι τον Νοέμβριο 2022 ο δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 17,75% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στα μεταλλικά προϊόντα κατά 24,99% και ακολουθούν τα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά, με αύξηση 17,68%.

Δειτε Επισης

Στεγαστική πολιτική: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το σχέδιο στέγασης μέτρια αμειβόμενων του ΚΟΑΓ
Ανοδικά οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο...Σε ποια οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Απτό βήμα για επαναπατρισμό ταλέντων...Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για φορολογικά κίνητρα που ενέκρινε το Υπουργικό
Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Κίνητρα σε Κύπριους που εργάζονται στο εξωτερικό για να επιστρέψουν... Οι ανακοινώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική αξιολόγηση, παραμένουν οι πιο ακανθώδεις προκλήσεις-Δύσκολη η διαδρομή προς τη ζώνη Σένγκεν
Σκλαβενίτης: Μετά την Έγκωμη, ο Ύψωνας-Άνοιξε το νέο κατάστημα στη Λεμεσό
Μ. Κωνσταντίνου: Ισχυρή και σε διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία η κυπριακή γαλακτοβιομηχανία-Ανοδικά και φέτος
Η πόρτα εξόδου του Η.Β. που άνοιξε, η φυγή Nassef Sawiris και η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για τους non-doms
Μ. Κεραυνός: Προς αναθεώρηση προς τα κάτω ο ρυθμός ανάπτυξης-«Περίοδος με μεγάλες αβεβαιότητες και ρευστό περιβάλλον»