Φως στην άκρη του τούνελ-Ανέστειλαν τα μέτρα οι συντεχνίες στην ΑΗΚ

Την αναστολή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη ανακοίνωσαν οι συντεχνίες των εργαζομένων της ΑΗΚ, μετά από έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκο Κούσιο και της συμφωνίας όπως διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό «και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας» συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειάς και Οικονομικών για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η ανακοίνωση των συντεχνιών αναφέρει επίσης ότι η έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Κούσιου, τον οποίο και ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην ΑΗΚ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον του Οργανισμού και του τομέα της ενέργειας.

«Κατά τη διαβούλευση, συμφωνήθηκε όπως ο Υπουργός Εργασίας διευθετήσει, το ταχύτερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία του, συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, αναφέρεται, αποφάσισαν την αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγείλει γι’ αύριο και ευχαριστούν τον Υπουργό Εργασίας για την παρέμβασή του.

Ικανοποίηση Δ.Σ. ΑΗΚ

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση των Συντεχνιών για αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγελθεί, κάνοντας λόγο για απόφαση σύνεσης και ευθύνης μέσα σε δύσκολες εποχές για όλους.

«Η αναστολή των μέτρων συμβάλλει στη συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών για επίλυση των διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό», σημειώνει στην ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΑΗΚ.  

Δειτε Επισης

Προαναγγέλλει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοικτά των κατεχομένων η ΤΡΑΟ
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026