Powered by

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, στο κλίμα αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί για την πορεία της ζήτησης στην Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα παγκοσμίως. 

Το τελευταίο διάστημα κάποια δημοσιεύματα ότι η Κίνα σχεδιάζει να χαλαρώσει τα δρακόντεια μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας βοήθησαν να επιστρέψει η αισιοδοξία για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας και της ζήτησης τους επόμενους μήνες. Οι ελπίδες αυτές πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν, με την κινεζική κυβέρνηση να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση από την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων στη χώρα. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 2,88 δολ. ή 3,1% και έκλεισε στα 88,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τη Δευτέρα το συμβόλαιο έχασε 0,9%.

Το Brent Ιανουαρίου, στο μεταξύ, κατρακύλησε 2,56 δολ. ή 2,6% στα 95,36 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Το φυσικό αέριο του Δεκεμβρίου σημείωσε βουτιά 11,6% στα 6,138 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες μετά το χθεσινό του άλμα κατά 8,5% εν μέσω προβλέψεων για ψυχρότερο καιρό στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες. 

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται πλέον στα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των αμερικανικών αποθεμάτων. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές περιμένουν η έκθεση της κυβερνητικής υπηρεσίας να δείξει ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 700.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights. Οι αναλυτές περιμένουν πτώση και στα αποθέματα βενζίνης και στα διυλισμένα αποθέματα επίσης, κατά 1,2 εκατ. βαρέλια και κατά 900.000 βαρέλια αντίστοιχα. 

Δειτε Επισης

Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες