Powered by

Philip Morris International: Απέκτησε το 82,59% της Swedish Match

Η Philip Morris International (PMI) ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της Philip Morris Holland Holdings BV, την προσφορά που είχε υποβάλει προς τη Swedish Match και απέκτησε πλειοψηφικό έλεγχο, με το 82,59% των μετοχών να περνούν στα χέρια της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τις επιπλέον μετοχές η PMI θα παρατείνει περαιτέρω την περίοδο αποδοχής έως τις 25 Νοεμβρίου 2022, με στόχο να πετύχει πλειοψηφικό έλεγχο άνω του 90% των συνολικών μετοχών της Swedish Match. Στη συνέχεια, θα εκκινήσει την υποχρεωτική εξαγορά των υπολοίπων μετοχών, σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, προωθώντας την αποχώρηση της Swedish Match από το Nasdaq Στοκχόλμης. Από τις 11 Νοεμβρίου 2022, που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς των πρώτων μετοχών, η PMI θα ενοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Swedish Match με τα δικά της.

Η PMI χάρη στη συνεργασία της με τη Swedish Match, θα εισέλθει δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Ο διευθύνων σύμβουλος της PMI, Jacek Olczak, δήλωσε: "Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της Swedish Match και να εντάξουμε στην PMI το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει σε προϊόντα νικοτίνης για λήψη από το στόμα. Μαζί δημιουργούμε έναν ηγέτη στα μη καιόμενα καπνικά προϊόντα, διαθέτοντας το IQOS και το ZYN ταυτόχρονα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές. Κοινός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε αξία στο κοινό μας όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο".

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο 2022, η θυγατρική εταιρεία της PMI, Philip Morris Holland Holdings B.V., ανακοίνωσε πρόταση προσφοράς ύψους 106 σουηδικών κορωνών ανά μετοχή στους μετόχους της Swedish Match. Η συνολική αξία της πρότασης ανερχόταν σε περίπου 16 δισ. δολ. Αμερικής. Με νέα ανακοίνωσή της τον Οκτώβριο 2022, η Philip Morris Holland Holding BV, αύξησε την προσφορά της σε 116 σουηδικές κορώνες ανά μετοχή.

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων