«Ήμουν κοντά του... Δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο κοντά το τέλος»

Στη Λευκωσία μετέβη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος - ο οποίος μετά την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ το πρωί της Δευτέρας, αναλαμβάνει τοποτηρητής του θρόνου – για σύγκληση έκτακτης Ιεράς Συνόδου, ώστε σε συνεννόηση με τους άλλους Μητροπολίτες και Επισκόπους να αποφασιστούν τα διαδικαστικά της κηδείας, αλλά και το πότε θα εκτεθεί σε προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως «ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'  έδειξε ένα απαράμιλλο θάρρος, πήρε όποια βοήθεια μπορούσε να δώσει η επιστήμη, δίνοντας και ένα μήνυμα σε όλους τους ασθενείς και σε όλους μας, ότι αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Ήμουν και χτες κοντά του και δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο κοντά το τέλος, γιατί άνοιξε τα μάτια του, με είδε, έκανε ένα νόημα, κατάλαβα ότι με κατάλαβε και του είπα μερικά πράγματα» είπε. Έφυγα και δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο κοντά το τέλος, σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης πως ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετώπισε την ασθένεια και τον επερχόμενο θάνατο με μια «ιώβεια υπομονή» αφήνοντας να γίνει το θέλημα του Θεού.

«Πολλούς που δεν τους κέρδισε όσο ζούσε κανονικά, τους κέρδισε κατά την διάρκεια της ασθένειας του» είπε και ανέφερε ότι αυτός ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε την ασθένεια του.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε μετέβη στην Λευκωσία προκειμένου να συνεννοηθεί με τους άλλους Μητροπολίτες και τους Επισκόπους για τη σύγκληση Ιεράς Σύνοδος.

Επεσήμανε ακόμη, πως εκείνο που προέχει είναι η κηδεία για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, και μετά θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος για να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Δειτε Επισης

Πρόξενος του Καζακστάν στην Κύπρο κι επίσημα ο Γιώργος Λακκοτρύπης
Επιστροφή της Joanna Κασουλίδου στη DeLeMa McCann
Νέος Head of Public Affairs της Red Wolf ο Σωκράτης Ιωακείμ
Panos Panay: Ο Αμερικανοκύπριος που αποχωρεί από την Microsoft μετά από 19 χρόνια
Διεθνής διάκριση και βραβείο στον Κώστα Γουλιάμο-Χαιρετίζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Στο δυναμικό της Red Wolf PR & Advertising ο Ονούφριος Σωκράτους
Νέα προσθήκη στην Purpose Communications με Ρένα Τσαγγάρη ως PR Manager
Θλίψη στην κυπριακή ναυτιλία.... Έφυγε από τη ζωή η Λία Παπαϊακώβου
Όμιλος εταιρειών ΕΥΡΗΚΑ: Μια ιστορική αναδρομή στον Ιδρυτή Ξάνθο Σαρρή
Διεθνής διάκριση σε ακαδημαϊκό μέλος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΤΕΠΑΚ