Powered by

Αύξηση 88% εσόδων από τουρισμό σε ετήσια βάση

Κατά σχεδόν 30% ή €80 εκατομμύρια αυξήθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Σεπτέμβριο του 2022, σε ετήσια βάση, ενώ στο εννιάμηνο η αύξηση των εσόδων ανήλθε στο εντυπωσιακό ποσοστό του 88% ή €920,2 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που διενεργεί η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Σεπτέμβριο του 2022 έφθασαν τα €348,3 εκ. σε σύγκριση με €268,2 εκ. που καταγράφηκαν κατά τον Σεπτέμβριο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 29,9%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €1.965,4 εκ. σε σύγκριση με €1.045,2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021, καθώς και €298,9 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του 9μηνου του 2022 είναι μειωμένα κατά €268,6 εκ. ή 12%, σε σχέση με το 9μηνο του 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας, όταν τότε είχαν ανέλθει στα €2.234 εκ.

Κατά κεφαλή και ημερήσια δαπάνη τουριστών

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ οι αφίξεις τουριστών τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν αυξημένες κατά 21,9% και ανήλθαν στις 413.382, σε σχέση με 339.242 τον περσινό Σεπτέμβριο, η μέση διάρκεια παραμονής μειώθηκε στις 9,8 μέρες, σε σύγκριση με 10,9 μέρες τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ωστόσο, η κατά κεφαλή δαπάνη αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στα €842,49, σε σύγκριση με €790,63 τον περσινό Σεπτέμβριο, ενώ η κατά ημέρα δαπάνη ανήλθε στα €85,97, σε σύγκριση με €72,53.

Δειτε Επισης

Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας-Αναγνώριση από το ACI Europe
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa: Φιλοξένησε την ιστορική επίσκεψη Ναρέντρα Μόντι στην Κύπρο
Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»