Powered by

Έβαλαν λουκέτο σε εστιατόρια του Lady’s Mile-Ανάστατοι οι ιδιοκτήτες

Για "αυθαίρετη ενέργεια" των Βρετανικών Βάσεων, να κλείσουν για τους χειμερινούς μήνες, τέσσερα από τα έξι εστιατόρια που λειτουργούν στο Lady’s Mile, κάνουν λόγο οι επηρεαζόμενοι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν το πρωί έξω από το διοικητήριο και την αστυνομία των ΒΒ. Τηρούμε τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων, απαντούν οι Βρετανικές Βάσεις.

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Δυο μέτρα και δυο σταθμά», «Πού είστε κυβερνώντες που παίρνετε φόρους και ΦΠΑ;», «Στερείτε σε 45 οικογένειες την εργασία», «Ξανά στην ανεργία» και «Κάνετε εξαιρέσεις και διακρίσεις στις άδειες λειτουργίας», οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν υπόμνημα, ζητώντας από τις Βρετανικές Βάσεις να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να συζητηθεί το θέμα σε κοινή συνάντησή τους.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών εστιατορίων του Lady’s Mile, Φίλιος Δημητριάδης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συμφωνίες για λειτουργία των εστιατορίων από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, τα εστιατόρια λειτουργούσαν σχεδόν όλους τους μήνες του χρόνου, κρατώντας έτσι και το προσωπικό τους, το οποίο πλέον κινδυνεύει να βγει στην ανεργία ή να ψάξει για αλλού δουλειά.

Την περασμένη Τρίτη, συνέχισε, μέλη της αστυνομίας των ΒΒ «εισήλθαν στα εστιατόρια και μας υποχρέωσαν να κλείσουμε» και έκανε λόγο για ενέργειες που θυμίζουν αποικιοκρατικές εποχές.

«Εμείς, σαν επιχειρηματίες μέσα στις Βάσεις, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και επενδύουμε τεράστια κεφάλαια», είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να παίρνονται αποφάσεις βεβιασμένες».

Σε παρατήρηση ότι η άδεια λειτουργίας των εστιατορίων είναι για επτά μήνες, ο κ.Δημητριάδης ανέφερε πως οι εστιάτορες υπέβαλαν αίτημα για παράταση του χρόνου λειτουργίας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργοδοτούν το προσωπικό τους, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Διερωτήθηκε γιατί οι Βρετανικές Βάσεις εφαρμόζουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά», αφού επέβαλαν άμεσο κλείσιμο των τεσσάρων εστιατορίων, ενώ παραμένουν ανοικτά δυο άλλα εστιατόρια, τα οποία να σημειωθεί πως δεν βρίσκονται στη δικαιοδοσία των ΒΒ.

Άμεση ήταν η απάντηση εκπροσώπου των Βρετανικών Βάσεων, ο οποίος αναφέρει, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, πως «αναμένουμε από όλες τις εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις εντός των ΒΒ να τηρούν τους κανόνες σχετικά με τη λειτουργία τους, που περιγράφονται στους όρους της άδειας λειτουργίας τους».

«Όποιος διαπιστωθεί ότι τις παραβίασε, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων που μπορεί να περιλαμβάνει δίωξη, πρόστιμα και ανάκληση αδειών», προσθέτει.

Αναφέρει ακόμη πως το Lady's Mile είναι ένας σημαντικός τομέας περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ότι «οι ΒΒ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και τη διατήρηση του περιβάλλοντος και έχουν θεσπίσει μια σειρά κανονισμών, για να διασφαλίσουν ότι διατηρείται στο απόλυτο ελάχιστο η διαταραχή στην άγρια ​​ζωή και στο ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής».

Δειτε Επισης

Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Ανήλθαν στα €582,5 εκ.