Powered by

Pinolo: Εικόνες από το νέο ιταλικό εστιατόριο στη λεωφόρο Μακαρίου

Ένα νέο ιταλικό εστιατόριο έκανε μόλις την εμφάνισή του στη λεωφόρο Μακαρίου, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ο Όμιλος Ζορπάς επενδύει στην ανάκαμψη της ιστορικής εμπορικής οδού της Λευκωσίας, λανσάροντας το Pinolo, το καινούργιο του εγχείρημα με γεύσεις από Ιταλία.

Το εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο Σεβέρη, στον χώρο του πρώην Akakiko, αναμένεται να εμπλουτίσει τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας με αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, βιολογικά προϊόντα και προσεγμένη τεχνοτροπία.

Διαβάστε εδώ: Όμιλος Ζορπάς: Νέο εστιατόριο άνοιξε στη λεωφόρο Μακαρίου
 

 

«Συμβάλλουμε στην αναγέννηση της ιστορικής λεωφόρου»

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του διευθύνοντος σύμβολου του Ομίλου Ζορπάς, Δημήτρη Ζορπά, ο οποίος επεσήμανε ότι το Pinolo έχει στόχο να φέρει την ιταλική φινέτσα στην καρδιά της Λευκωσίας, αποτελώντας ιδιαίτερα σημαντικό πρότζεκτ για τον όμιλο.

Διαβάστε ακόμα: 

«Αφενός μέσω αυτού μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε στο κοινό μία ξεχωριστή και ποιοτική γαστρονομική εμπειρία. Αφετέρου συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια για αναγέννηση της ιστορικής εμπορικής λεωφόρου», εξήγησε σχετικά ο κ. Ζορπάς.

 

Τους χώρους του νέου ιταλικού εστιατορίου σχεδίασε και δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Επαμεινώνδας Δασκαλάκης.

Ο συνδυασμός του ξύλου με τις μοντέρνες πινελιές στα έπιπλα παραπέμπουν σε παραδοσιακές τρατορίες στην Ιταλία, ενώ στη βιτρίνα της κουζίνας οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία παρασκευής.

 

  

  

Το μενού του Pinolo ανέλαβε ο executive chef, Ηλίας Αριστοτέλους. Βασικό χαρακτηριστικό του μενού οι αγνές πρώτες ύλες και η ζύμη από βιολογικό αλεύρι.

Το εστιατόριο, ξεχωρίζει επίσης, για τη μεγάλη γκάμα εκλεπτυσμένων γλυκών, καθώς και την πλούσια λίστα ποιοτικών κρασιών, με τον sommelier, Βάσο Μανώλη, να επιμελείται τον σχετικό κατάλογο.

Δειτε Επισης

Το top 10 των τουριστικών αγορών-Το ιστορικό ρεκόρ και από πού προσέλκυσε αφίξεις το 2024 η Κύπρος
Πήρε κι' άλλες μετοχές του «Ρόδον» ο Balram Chainrai-Στο 35,20% η συμμετοχή του
Καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων στον αερολιμένα Πάφου-«Θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα»
Φλερτάρει την αγορά των ΗΠΑ η Κύπρος-Η νέα τακτική από το Υφυπουργείο Τουρισμού για αύξηση της ζήτησης
Το φράγμα των τεσσάρων εκατ. επισκεπτών που έσπασε και τα έσοδα που θα ξεπεράσουν τα τρία δις-Ιστορικές επιδόσεις για τον τουρισμό
Τρία εκατ. διαθέσιμα για ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα σε υπαιθρο, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές
Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων-Έσπασαν το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων το 2024
Στην εποχή του SAF Wizz Air και Airbus-Τι πιστεύουν οι επιβάτες για την επίδραση των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων
Στο 86,54% η συμμετοχή της E.V.H. Investments στην Salamis-Αγόρασε ακόμη 5.560 μετοχές
Opening event για το ανακαινισμένο Starbucks Centennial στη Λευκωσία