Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Quantum Nicosia Marathon: Τρέξε-δώρισε-προστάτεψε

H Κύπρος, παρά το μικρό της μέγεθος, είναι ένα νησί προικισμένο με εκπληκτική φυσική ομορφιά αλλά και φυσική κληρονομιά.

Η πλούσια βιοποικιλότητά της οφείλεται στη σημαντική γεωγραφική της θέση στη γεωλογική της εξέλιξη, στο έντονο μεσογειακό της κλίμα και στη μακραίωνη απομόνωσή της από τις γειτονικές  χερσαίες περιοχές. Χαρακτηρίζεται επίσης από πολυποίκιλη  χλωρίδα και πανίδα και με ένα μεγάλο αριθμό ενδημικών ειδών, δηλαδή φυτών και ζώων που συναντούμε μόνο στην Κύπρο και πουθενά αλλού στον κόσμο. 

Η Διοργάνωση του Μαραθωνίου της Λευκωσίας | Quantum Nicosia Marathon εκτός από την αθλητική, πολιτιστική, κοινωνική, και τουριστική της διάσταση,  ακολουθώντας τις Διεθνείς Ευεργετικές Πρακτικές για το Περιβάλλον και την αειφορία και ενδυναμώνοντας τη Διεθνή της Αναγνώριση, ενισχύει την κοινωνική της συμβολή με δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση ​​των πολιτών και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης, με τη συμμετοχή τους σε δράσεις και προγράμματα, που αφορούν στην προστασία του Φυσικού περιβάλλοντος, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας  και στην αειφορική της χρήση, τόσο της Κύπρου όσο και του πλανήτη μας γενικότερα.

Ο Μαραθώνιος της Λευκωσίας, με το Πρόγραμμα Quantum Nicosia Marathon on a Green Mission 2022 |RunDonateProtect, υιοθετώντας τους στόχους του Τμήματος Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιδιώκει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη της Κύπρου, ενώ υλοποιεί ένα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με Σχέδιο εναρμονισμένο με τις δράσεις και τις ενέργειες του Τμήματος Περιβάλλοντος, το οποίο εκτός από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, παρακολουθεί και συνάμα εφαρμόζει διεθνείς συμβάσεις για το περιβάλλον.

Κατευθυντήριοι Άξονες

Το Περιβαλλοντικό Σχέδιο και οι δράσεις του Προγράμματος Quantum Nicosia Marathon on a Green Mission |RunDonateProtect για το έτος 2022 θα υλοποιηθεί σε τρεις κατευθυντήριους άξονες προστασίας, αειφορική χρήσης και βιώσιμης ανάπτυξης:

1ος Άξονας δράσης   Δασικό Περιβάλλον

Αποστολή ενημερωτικού επιστημονικού υλικού, σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς και  πηγές πληροφόρησης για το δασικό πάρκο Αθαλάσσας, την χλωρίδα και την πανίδα του καθώς επίσης και την ανάδειξή του μέσα από την πορεία της Μαραθώνιας διαδρομής ως βασικό πνεύμονα της περιοχής της Λευκωσίας

2ος Άξονας δράσης  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Υλικών

  • Ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών του νερού που θα διανεμηθεί στους Σταθμούς υδροδοσίας της Μαραθώνιας διαδρομής και των άλλων αγώνων δρόμου και μείωση της χρήσης πλαστικού με τη επιλογή μικρότερης συσκευασίας μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερού για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα πλαστικού στην Κύπρο.
  • Μείωση της ποσότητας του νερού που χρησιμοποιείται και ελαχιστοποίηση της σπατάλης νερού με την επιλογή μικρότερης συσκευασίας νερού.
  •  Ανακύκλωση παπουτσιών με την συλλογή τους σε ειδικούς κάδους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
  • Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών φιλικών προς το περιβάλλον (τσάντες δρομέων) στην παράδοση τους στο Κέντρο Εγγραφών.

3ος Άξονας δράσης  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

  • Αποστολή ενημερωτικού υλικού και πηγές πληροφόρησης προς τους συμμετέχοντες για την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο για μείωση της εκπομπής CO2 και χρήσης μέσων φιλικών προς το περιβάλλον όλη την εβδομάδα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης.
  • Ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο και την επιλογή  των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  ή ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την πρόσβαση στο Κέντρο Εγγραφών  και την ημέρα της διοργάνωσης στην περιοχή εκκίνησης / τερματισμού για την συμβολή όλων στη μείωση  της εκπομπής COστην περιοχή της Λευκωσίας και γενικότερα της Κύπρου.
  • Ορισμός Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο την Ημέρα της Διοργάνωσης,  για την πρόσβαση στους τόπους διεξαγωγής των δράσεών της, και την επιλογή  των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  ή ηλεκτροκίνητων οχημάτων για μετακίνηση και την συμβολή όλων στη μείωση  της εκπομπής COστην περιοχή της Λευκωσίας και γενικότερα της Κύπρου.

 

Το φυσικό περιβάλλον απειλείται από ανθρωπογενείς αλλοιώσεις… Συμμαχούμε με τη Φύση για να κερδίσουμε  εμείς και οι επόμενες γενιές ένα υγιές φυσικό περιβάλλον. Αν δεν το κάνουμε η “μητέρα φύση” έχει ισχυρά όπλα για να μας αντιμετωπίσει.

Δειτε Επισης

Τιμήθηκε με το Επιμελητηριακό Βραβείο ΚΕΒΕ ο Ανδρέας Γιασεμίδης
Το αντίο Χρ. Αγκαστινιώτη… «Έφτασε η ώρα του αποχωρισμού, φεύγω με το κεφάλι ψηλά»
Χρ. Αγκαστινιώτης: Αυστηρή κριτική, προτάσεις και τεράστια ανησυχία για τη δυσφήμιση της Κύπρου
ΥΠΟΙΚ: Στις 101 οι πρόσθετες θέσεις στο δημόσιο
Γ. Παναγιώτου: Κατώτατος μισθός βάσει αναγκών κοινωνίας και δυνατοτήτων οικονομίας
G.A.P. Vassilopoulos Ltd: Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή
Ο HR Executive της K. Treppides, Σταύρος Τιμοθέου, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair
Η Talent Acquisition Specialist της Murex, Myriam Chahine, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair
Η δυναμική παρουσία της ICTS στην 2η Έκθεση Εργασίας στην Κύπρο
Ο Head of HR and Administration της Lidl Κύπρου, Γιάννης Επαμεινώνδας, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair