Καδής: Αισιοδοξία για προοπτικές εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα

Την αισιοδοξία του για την πορεία και τις προοπτικές εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης του αγροτικού μας τομέα, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής κατά την ομιλία του στο πλαίσιο συνεδρίου.

Το Συνέδριο διοργάνωσαν το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, το Τμήμα Γεωργίας, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής είπε ότι το Συνέδριο αποδεικνύει ότι ο τόπος μας μπορεί να προωθήσει και να αξιοποιήσει ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της γεωργίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, θα αξιοποιηθούν με τον καταλληλότερο τρόπο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα της Κύπρου.

Ανέφερε ότι τα θέματα του Συνεδρίου που είναι το περιβάλλον και η γεωργία, η εισαγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών και ο ρόλος της γεωργίας στη βιομηχανία τροφίμων, είναι συνυφασμένα με τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και με τους στόχους της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις μέρες μας, ανέφερε ο Υπουργός, η γεωργία έχει ένα ευρύ ρόλο να διαδραματίσει, αφού συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων - ιδιαίτερα η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί μεγάλη και αναδυόμενη πρόκληση λόγω και των συνεπειών της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, η άσκηση του γεωργικού επαγγέλματος στην εποχή μας δεν εξαρτάται πλέον μόνο από το εργατικό δυναμικό, αλλά από την εξοικείωση στη χρήση νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή καινοτομιών.

Συνεπώς, πρόσθεσε, δράσεις όπως το συγκεκριμένο Συνέδριο, δίνουν την ευκαιρία σε φορείς και άτομα, που ασχολούνται με θέματα εφαρμοσμένης έρευνας, να προβάλουν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών που σχετίζονται με την κυπριακή γεωργία και να ανταλλάξουν απόψεις με φορείς της αγροτικής ανάπτυξης, με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη των αποτελεσμάτων της έρευνας και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός