Powered by

«Πιστεύω στο Brexit» απαντά ο Σούνακ στα περί ελεύθερου εμπορίου με ΕΕ

Τη δέσμευσή του στο Brexit επαναβεβαίωσε ο Ρίσι Σούνακ εν μέσω αναφορών περί στροφής της κυβέρνησής του προς την επιδίωξη μίας εμπορικής σχέσης με την ΕΕ δίχως εμπόδια, στα πρότυπα του λεγόμενου «ελβετικού μοντέλου».

Από το βήμα του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), του φορέα που εκπροσωπεί τους Βρετανούς εργοδότες, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι είναι «κατηγορηματικός» πως δε θα σημειωθεί καμία ευθυγράμμιση με το κοινοτικό δίκαιο.

«Ψήφισα υπέρ του Brexit, πιστεύω στο Brexit και ξέρω ότι το Brexit μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα και ήδη δώσει τεράστια οφέλη και ευκαιρίες για τη χώρα», πρόσθεσε.

Απαντώντας εμμέσως στο δημοσίευμα των Sunday Times που έκανε λόγο για στροφή της κυβέρνησης προς επιδίωξη εντελώς απρόσκοπτου εμπορίου με την ΕΕ, χωρίς όμως την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, ο κ. Σούνακ συμπλήρωσε ότι ένα από τα οφέλη του Brexit είναι «ο σωστός έλεγχος των συνόρων μας».

Αμέσως προηγουμένως, πάντως, ο επικεφαλής της CBI Τόνι Ντάνκερ είχε πει στους συνέδρους ότι τα κενά στην αγορά εργασίας της χώρας είναι «αχανή», καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει «πρακτικές» μεθόδους και να επιτρέψει περισσότερους μετανάστες στην αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο