GPHG 2022: Ακόμη μία διάκριση  για την Tudor

Η φετινή διάκριση αφορά το καλύτερο μοντέλο καταδύσεων για το 2022, μία κατηγορία που αφορά αυθεντικά εργαλεία για τον βυθό, με αξιόπιστα υλικά κατασκευής, σχεδίαση και λειτουργίες ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται απόλυτα στις απαιτήσεις υποβρύχιας χρήσης.

Και αυτό είναι το Pelagos FXD, όπου FXD είναι η συντομογραφία της αγγλικής λέξης Fixed και αναφέρεται στις εύρωστες μπάρες οι οποίες αποτελούν σταθερό κομμάτι της κάσας και από τις οποίες περνάει το λουράκι και παραμένει με ασφάλεια προσδεμένο στον καρπό.

 

Έχει κάσα διαμέτρου 42 mm από τιτάνιο, στεγανή μέχρι 200 μέτρα βάθος, αυτόματο  μηχανισμό, τον Manufacture Calibre MT5602, ο οποίος διαθέτει αντιμαγνητικό ελατήριο από πυρίτιο, πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Φοράει υφασμάτινο λουράκι Jacquard που ασφαλίζει με σύστημα velcro και είναι μπλε με μία γκρι ρίγα στο κέντρο, και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι από μπλε καουτσούκ με πλεκτή υφή και κούμπωμα από τιτάνιο.

 

 Το Pelagos FXD έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους βατραχανθρώπους του Γαλλικού Ναυτικού και περιλαμβάνει ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλών απαιτήσεων. Εκτός από τις σταθερές μπάρες της κάσας, έχει οδοντωτή περιστρεφόμενη στεφάνη με 120 προεξοχές, η οποία περιστρέφεται αμφίδρομα και διαθέτει αντίστροφη διαβάθμιση από το 60 ως το 0.

Δεν πληροί τις προδιαγραφές ISO 6425:2018 για τα καταδυτικά ρολόγια, πληροί όμως τις ειδικές απαιτήσεις της μεθόδου που είναι γνωστή ως «underwater navigation» (υποβρύχια πλοήγηση), η οποία είναι μία από τις σπεσιαλιτέ των βατραχανθρώπων.

H υποβρύχια πλοήγηση αφορά τη μετακίνηση του δύτη προς ένα συγκεκριμένο σημείο του βυθού, ακολουθώντας μίας προδιαγεγραμμένη πορεία, χωρίς ποτέ να αναδύεται στην επιφάνεια. Οι δύτες το κάνουν αυτό πάντα σε ζευγάρια, δεμένοι μεταξύ τους με σχοινί και εκτελούν μία σειρά από ευθείες πορείες ακολουθώντας μία μαγνητική πυξίδα.

 

 

Για την ιστορία

Από τη δεκαετία του 1950, όταν κατασκεύασε ένα από τα πρώτα σύγχρονα επαγγελματικά ρολόγια καταδύσεων, και μέχρι τη δεκαετία του ’80, η Tudor προμήθευε το Γαλλικό Ναυτικό με αξιόπιστα εργαλεία βυθού. Ένα από τα ιστορικά εκείνα ρολόγια, με καντράν και στεφάνη σε μπλε χρώμα ήταν το Ref. 9401, το οποίο έφερε χαραγμένα στην πλάτη της κάσας τα αρχικά «Μ.Ν.» (από το Marine Nationale) καθώς και το έτος κυκλοφορίας.

Το μοντέλο εκείνο βγήκε στην αγορά στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και προμήθευε το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τη δεκαετία του 1980. Εξακολούθησε να χρησιμοποιείται και τον 21ο αιώνα, ιδίως από τη Σχολή Καταδύσεων του Γαλλικού Ναυτικού καθώς και από τους βατραχανθρώπους του. Παρότι αποσύρθηκε επίσημα από τις λίστες προμηθειών του Γαλλικού Ναυτικού πριν από 20 χρόνια, παραμένει στον καρπό των εφέδρων και των απόστρατων ναυτικών. Εκείνο το μοντέλο αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το Pelagos FXD.

 

 

Τις συλλογές ρολογιών Tudor μπορείτε να τις βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα A. Stephanides & Son Luxury Goods Ltd.

Στασάνδρου και Αφροδίτη γωνία 2, 1060, Λευκωσία +357 22757929, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III 227, 3105, Λεμεσός +357 25587949

https://www.instagram.com/stephanidesluxurygoods/

https://www.facebook.com/StephanidesLuxuryGoods/

https://www.stephanides.com/

Δειτε Επισης

Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Πέρασε το κυβερνητικό πακέτο για τις εκποιήσεις-Σε νέα βάση το νομοθετικό πλαίσιο
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%