powered by

Τέσσερις εταιρείες που ενθαρρύνουν την πολυμορφία και τη συμπερίληψη

Οι περισσότεροι οργανισμοί προσπαθούν να επιτύχουν τη διαφορετικότητα των φύλων. Τα οφέλη της διαφορετικότητας των φύλων εκτείνονται πολύ περισσότερο τη φήμη ενός οργανισμού.

Οι επιχειρήσεις με πολυμορφία φύλου συχνά ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους μακροπρόθεσμα. Η εξασφάλιση ισότιμης εκπροσώπησης των γυναικών στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει, εξάλλου, θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Για το θέμα μίλησαν κατά τη διάρκεια του 21ου Συνεδρίου Leadership & Human Resource Management που παρουσίασε η PwC Cyprus και η IMH, εκπρόσωποι και CEO's εταιρειών οι οποίες σημείωσαν σημαντική πρόοδο στο εν λόγω ζήτημα.

Ο λόγος για τους Nawaf Abdulla, CEO, DP World Limassol, Άντρεα Αντωνίου, Regional Managing Director, Central and Southern Europe, Iron Mountain,  Aleksandra Sulimko, Chief Human Resources Officer, TheSoul Publishing και Νικολέττα Τυλλήρου, EMEA Talent Acquisition Manager, Amdocs.

H Aleksandra Sulimko με υπερηφάνεια είπε πως η εταιρεία της κατάφερε να φτάσει στο 50-50 όσον αφορά στην εκπροσώπηση γυναικών και αντρών. Για τους ιδίους, η πρόκληση είναι τώρα να διατηρήσουν την ίση εκπροσώπησημέσα στον χρόνο.

«Η διαφορετικότητα πρέπει να είναι στην ατζέντα των Οργανισμών. Με το να έχεις ισορροπία μεταξύ των φύλων ως προς την εκπροσώπηση μπορείς να γίνεις ηγέτης στην αγορά», είπε.

Ο Nawaf Abdulla, περιγράφοντας το εργατικό δυναμικό της εταιρείας είπε πως συνολικά οι υπάλληλοι παγκοσμίως ανέρχονται στις 100.000. Το 2015 ξεκίνησαν, με την πολυμορφία να βρίσκεται στην ατζέντα τους. Τρία χρόνια μετά, το 2019, δημιούργησαν ένα gender equality πρόγραμμα. Όσο για τις προκλήσεις, είπε πως η βασική αφορά στις περιπτώσεις που ανοίγουν γραφεία σε περιοχές όπου λόγω κουλτούρας και συστήματος «υπάρχουν όρια».

H Άντρεα Αντωνίου είπε πως στην εταιρεία γίνεται προσπάθεια, ώστε να τοποθετούνται γυναίκες σε αντροκρατούμενες θέσεις, όπως για παράδειγμα στις αποθήκες. Σχολιάζοντας σχετικά, είπε πως μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία είναι το να ξεπεραστούν τα στερεότυπα και να γίνει μια αναδιοργάνωση. Οι πραγματικότητες της ζωής εκτός δουλειάςδιαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην συνέχιση στερεότυπων, σημείωσε. 

H Νικολέττα Τύλληρου εστίασε στην παρουσία των γυναικών στην τεχνολογία και την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης ώστε να αυξηθούν ως εργατικό δυναμικό του Κλάδου.

Σήμερα, υπέδειξε, κτίζουμε μια ομάδα που εμπνέει και επανασχεδιάζουμε τη στρατηγική ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να μιλούν για το πώς ξεπέρασαν δυσκολίες.

Χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες δικτύωσης γυναικών, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες για μεγαλύτερη παρουσία τους στο τεχνολογικό οικοσύστημα, τόνισε.

Δειτε Επισης

Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας: Επαναλειτουργεί μετά από ανακαίνιση και πλήρη αναβάθμιση
Νέα στρατηγική συνεργασία SARMED–SMARTNAV...Τα πολλαπλά οφέλη που θα προσφέρει η νέα πλατφόρμα CANOPUS
Αρχίζει η δεύτερη φάση του 1ου Corporate Padel Tournament από το PadelPro και το IN Business
Invest Cyprus: Σημαντική επένδυση η ίδρυση ευρωπαϊκής θυγατρικής στην Κύπρο από την Drone Destination
Μια διαφορετική συζήτηση μεταξύ των CEO’s ΜΜΕ και Media Directors διαφημιστικών γραφείων της Κύπρου
Πολιτεία-Women Act: «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αν είμαστε δικτυωμένες»
Η Fortsafe εγκαινιάζει την πρώτη της ασφαλή θυρίδα στην Πάφο...Νέα εποχή στην ιδιωτική αποθήκευση αντικειμένων αξίας
Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά-Το αύριο μέσα από τη ματιά της Baker Tilly Ελλάδος