Powered by

ΑΗΚ: Καλεί τις συντεχνίες να πάρουν πίσω τις απεργίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ, με ανακοίνωση τους, καλούν τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όπως επανεξετάσουν και αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους σε σχέση με τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των καταναλωτών και του κοινού γενικότερα.

Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ενεργειακής αβεβαιότητας και κοινωνικής αγωνίας, αναφέρεται, είναι επιβεβλημένη η υπευθυνότητα, η σύνεση και η ενσυναίσθηση, από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

«Όταν η κοινωνία μας δοκιμάζεται, με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να διαμορφώνεται έξω από τον έλεγχο της ΑΗΚ, δεν πρέπει να προκαλούνται περαιτέρω εντάσεις και πιέσεις στους πολίτες», προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι η εξαγγελία απεργιακών μέτρων από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ συνιστά κοινωνική πρόκληση και δεν βρίσκει σύμφωνους τη Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού.  Τα μέτρα αυτά, σημειώνεται, ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν την ΑΗΚ.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση υπηρετούν ένα σκοπό, να βοηθήσουν την ΑΗΚ να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της και να ανταποκριθεί στην αποστολή της, ως ο σταθερός πυλώνας ενέργειας που στηρίζει την πρόοδο του τόπου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ, αναφέρεται, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου και της συνεννόησης που διατηρούν με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, είχαν κατά το τελευταίο διάστημα αριθμό συναντήσεων με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό. 

«Η τελευταία συνάντηση έγινε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, πριν την εξαγγελία των μέτρων. Πάντα όμως σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και διακριτών ρόλων που υπηρετούν την ακεραιότητα της θεσμικής λειτουργίας της ΑΗΚ και θέτουν πάνω απ’ όλα την εκπλήρωση της αποστολής του Οργανισμού προς τον τόπο και τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Έντονος προβληματισμός και ξεκάθαρα μηνύματα ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ προς τις συντεχνίες για τις απεργίες
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Παραβιάζουν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Καταδικάζουν ΟΕΒ και ΚΕΒΕ
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Άνοδος 1,33% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο
Έτοιμες να τορπιλίσουν την τουριστική σεζόν οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Τελεσίγραφο για απεργίες
Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας Κύπρος και Μάλτα-Υπέγραψαν MoU