Powered by

Πλήγμα στην κερδοφορία της Samsung από την πτώση της ζήτησης

Μειωμένα κατά 32% εμφανίζονται τα λειτουργικά κέρδη της Samsung στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με την πτώση να ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά μεγέθη που ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός κολοσσός, καθώς η οικονομική ύφεση έχει πλήξει τη ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές και τσιπ μνήμης.

Ειδικότερα, η Samsung αναμένει ότι τα κέρδη για το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου θα υποχωρήσουν στα 10,8 τρισ. γουόν ή 7,67 δισ. δολάρια από τα 15,8 τρισ. γουόν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, εμφανίζοντας για πρώτη φορά μείωση σε διάστημα σχεδόν τριών ετών.

Τα εκτιμώμενα κέρδη είναι κατά 8,5% χαμηλότερα των 11,8 τρισ. γουόν που αναμένουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Οι πωλήσεις τσιπ μνήμης της Samsung πιθανότατα διαμορφώθηκαν κατά από τις ούτως ή άλλως αναθεωρημένες πτωτικά εκτιμήσεις, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και ο αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Samsung, που αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο και θεωρείται δείκτης της παγκόσμιας καταναλωτικής ζήτησης, εντείνουν τις ανησυχίες για υποχώρηση της κερδοφορίας των εταιρειών του κλάδου και ενισχύουν τις ζοφερές προβλέψεις.

Οι αναλυτές αναμένουν άλλωστε ότι οι τιμές των τσιπ μνήμης θα συνεχίσουν να κατρακυλούν και το τρέχον τρίμηνο, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τα κέρδη της Samsung και των ομοειδών εταιρειών στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ η ζήτηση δεν αναμένεται να ανακάμψει μέχρι τις αρχές του 2023.

Η Samsung πρόκειται να ανακοινώσει αναλυτικά τα οικονομικά της μεγέθη στις 27 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου