Powered by

Goldman Sachs: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στο 5% μέχρι τον Μάρτιο

Οικονομολόγοι του Goldman Sachs Group Inc είπαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκιά της μέχρι και στο 5% μέχρι τον Μάρτιο του 2023, 25 μονάδες βάσης πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις της, μετέδωσε την Κυριακή το Bloomberg News.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, είπε τν προηγούμενη βδομάδα ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκιά της πέραν του 4,5-4,75% αν δεν δει "πραγματικές αλλαγές στη συμπεριφορά".

Η επόμενη συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μπορεί να διαφωτίσει σχετικά με το για πόσο καιρό ακόμα θα επιμείνει σε επιθετική νομισματική πολιτική.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs πρόσθεσαν ότι η διαδρομή προς την αύξηση σε 5% περιλαμβάνει αυξήσεις των 75 μονάδων βάσης αυτή τη βδομάδα, 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Goldman Sachs επικαλείται τρεις λόγους, με βάση τους οποίους αναμένει ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και μετά τον Φεβρουάριο: Έναν "άβολα ψηλό" πληθωρισμό, την ανάγκη επιβράδυνσης της οικονομίας καθώς τελειώνει η δημοσιονομική σύσφιξη και τα εισοδήματα, προσαρμοσμένα στις τιμές, ανεβαίνουν και την αποφυγή μίας πρώιμης χαλάρωσης των οικονομικών συνθηκών.

Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια για τέταρτη συνεχόμενη φορά κατά την ολοκλήρωση της επόμενης συνάντησής της στις 1-2 Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες