powered by

Ενημέρωση κτηματομεσιτών για θέματα Τμ. Κτηματολογίου και Χωρομετρίας

Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας πραγματοποίησαν, μετά από το έντονο ενδιαφέρον των Μελών του Συμβουλίου, ακόμα ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 αυτή την φορά στη Λεμεσό.

Η συμμετοχή στο εν λόγω σεμινάριο ήταν εξίσου έντονη, με τους εγγεγραμμένους Κτηματομεσίτες να δίνουν δυναμικά το παρών τους. Το σεμινάριο καταπιάστηκε με σημαντικά θέματα που αφορούν το πληρεξούσιο καθώς και όλα όσα πρέπει να έχει υπόψη του κάποιος που αγοράζει ακίνητο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αδειούχους κτηματομεσίτες και άλλα στελέχη κτηματομεσιτικών γραφείων της Κύπρου να ενημερωθούν πλήρως.

Με γνώμονα τη σημασία και τον ρόλο του Τμήματος Κτηματολογίου και πρόσφατες σημαντικές αλλαγές που επήλθαν, το Συμβούλιο αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη όπως οι Κτηματομεσίτες τύχουν της απαραίτητης εκπαίδευσης έτσι ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για διάφορες πτυχές που επηρεάζουν την εργασία τους. Κατά το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν εις βάθος για το τι πρέπει να προσέξει ένα πρόσωπο που επιθυμεί να αγοράσει ακίνητο καθώς και για το τι είναι το πληρεξούσιο, ποιες μορφές πληρεξουσίων υπάρχουν και πως ένα πληρεξούσιο συντάσσεται και υπογράφεται σωστά.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πραγματοποιήσαμε ακόμα ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, αφού θεωρούμε ότι τα Μέλη μας πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις του κλάδου, πόσο μάλλον για θέματα που σχετίζονται με ένα Τμήμα που είναι άμεσα συσχετισμένο με τις εργασίες τους. Στόχος μας είναι οι Κτηματομεσίτες να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις πρόνοιες του Νόμου και να έχουν στη διάθεσή τους τα κατάλληλα εργαλεία για να διεξάγουν όσο το δυνατό πληρέστερα τις εργασίες τους, αλλά και να ενημερώνουν όσο το δυνατό καλύτερα τους πελάτες τους και το κοινό».

Επιπλέον, τόνισε ότι στόχος του Συμβουλίου είναι οι Κτηματομεσίτες να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για τις δυναμικές αλλαγές του τομέα έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς και των πελατών τους.

Δειτε Επισης

Yποβάθμισε και το ΚΟΕ την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας το 2025
Απτό βήμα για επαναπατρισμό ταλέντων...Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για φορολογικά κίνητρα που ενέκρινε το Υπουργικό
Στεγαστική πολιτική: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το σχέδιο στέγασης μέτρια αμειβόμενων του ΚΟΑΓ
Ανοδικά οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο...Σε ποια οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Κίνητρα σε Κύπριους που εργάζονται στο εξωτερικό για να επιστρέψουν... Οι ανακοινώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική αξιολόγηση, παραμένουν οι πιο ακανθώδεις προκλήσεις-Δύσκολη η διαδρομή προς τη ζώνη Σένγκεν
Σκλαβενίτης: Μετά την Έγκωμη, ο Ύψωνας-Άνοιξε το νέο κατάστημα στη Λεμεσό
Μ. Κωνσταντίνου: Ισχυρή και σε διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία η κυπριακή γαλακτοβιομηχανία-Ανοδικά και φέτος
Η πόρτα εξόδου του Η.Β. που άνοιξε, η φυγή Nassef Sawiris και η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για τους non-doms