powered by

Η Κύπρος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στον τομέα της καινοτομίας

Στη Λεμεσό στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο πανευρωπαϊκό συνέδριο Κέντρων Αριστείας «European Teaming Conference». Σ’ αυτό συμμετείχαν ερευνητές από τα πέραν των 20 κέντρων, που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της Δράσης Teaming for Excellence του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020». Εξ αυτών, τα έξι εδρεύουν στην Κύπρο.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης, Κυριάκος Κόκκινος, ανέφερε ότι το συνέδριο χρησιμεύσει ως μια μοναδική πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών για επιτυχία και βιωσιμότητα τόσο για τα Κέντρα Καινοτομίας όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά.

Eπιτυχία, πρόοδος και αριστεία. Μ’ αυτές τις λέξεις χαρακτήρισε το συνέδριο ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, εξηγώντας πώς μέσα από διάφορα projects, προτάσεις και χρηματοδοτήσεις που εκμεταλλεύτηκε η Κύπρος, πέτυχε σήμερα να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στον τομέα της καινοτομίας.

Στο πλαίσιο πάνελ, οι συμμετέχοντες ανέλυσαν τις προκλήσεις που κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν μέχρι την εδραίωση των Κέντρων Αριστείας στη χώρα τους. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, δυσκολίες προέκυψαν στην πρόσληψη ατόμων με συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ εξέφρασε την αναγκαιότητα επιπλέον χρηματοδότησης.

Επι τάπητος τέθηκε και η βιωσιμότητα των Κέντρων Αριστείας, η διακυβέρνησή τους, το επιχειρησιακό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά και η επικοινωνία προς τα έξω, ώστε να προσελκύσουν περισσότερη χρηματοδότηση για τη βιωσιμότητα τους. Στο συνέδριο συζητήθηκαν επίσης, οι συνέργειες μεταξύ των Κέντρων Αριστείας, αλλά και εκείνες με άλλα προγράμματα χρηματοδότησης, έτσι ώστε να δημιουργείται μία διασυνδεσιμότητα και συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με συντονιστή την ΙΜΗ.

Δείτε πιο κάτω όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του 1ου European Teaming Conference:

O υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος και ο Γενικός Διευθυντής του υφυπουργείου, Στέλιος Χειμώνας, για το 1ο European Teaming Conference:

 

Δειτε Επισης

Χρυσήλιος Πελεκάνος: Τι έρχεται να κάνει η Drone Destination στην Κύπρο και ο στόχος για απευθείας πτήσεις με Ινδία
Δρ. Α. Αχιλλεούδη: Σταθερά αφοσιωμένος στη στήριξη ατόμων με εμπειρία καρκίνου και των οικογενειών τους ο ΠΑΣΥΚΑΦ
Π. Ζαφείρης: Στρατηγική προτεραιότητα για το ΤΕΠΑΚ η διεθνοποίηση-« Ανοίγουμε τα σύνορα και τους ορίζοντές μας»
CNP Ασφαλιστική και Yπουργείο Άμυνας ενώνουν δυνάμεις για την καλλιέργεια υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς
Η Imperio στηρίζει τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού-Επίσημος χορηγός του για τα επόμενα δύο χρόνια
Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής για το 3ο Cyprus International Technology Relocation Summit
Euroblinds: Όταν η επιχειρηματικότητα γίνεται δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης
Ψηφιακό μάρκετινγκ: Tο περιεχόμενο, τα social media και η στρατηγική σύνδεση με το κοινό
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου): Συμμετείχε ενεργά στο KPMG Startup Innovation Lab
Δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο η ομάδα δρομέων της Τράπεζας Κύπρου-Εισέφεραν πέραν των €150.000 από το 2017