Energean: Άρχισε η παραγωγή φυσικού αερίου από το Karish

Η Energean ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish.

Συγκεκριμένα, σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι τo φυσικό αέριο παράγεται από την γεώτρηση Karish Main-02 και η ροή του ενισχύεται σταθερά και ότι η προετοιμασία για την μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού πωλήσεων αερίου βρίσκεται σε εξέλιξη και η διακίνησή του στην ισραηλινή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Παράλληλα, η παραγωγή από τις γεωτρήσεις Karish Main-01 και Karish Main-03 αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο και τέσσερις εβδομάδες αντίστοιχα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, επιβεβαίωσε ότι η Energean «ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish στην θάλασσα του Ισραήλ. Ολοκληρώσαμε ένα project – σημείο αναφοράς που φέρνει ανταγωνισμό στην αγορά φυσικού αερίου του Ισραήλ, ενισχύει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και διασφαλίζει σε προσιτές τιμές καθαρή ενέργεια που θα αντικαταστήσει τον άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρισμού, έχοντας ως αποτέλεσμα μια σημαντική θετική επίδραση στο περιβάλλον».

Παραμένουμε, συνέχισε «δεσμευμένοι στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου μας για 200 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερήσια παραγωγή και για 1,75 δισεκ. δολάρια ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Κarish είναι ένα ορόσημο προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Εστιάζουμε τώρα στην αύξηση της παραγωγής και στην επίτευξη της πλήρους δυναμικότητας των 8 δισεκ. κ.μ. ετησίως μέσω της επέκτασης των υποδομών του FPSO Energean Power».

Στην ανακοίνωσή της η Energean διευκρινίζει ότι η πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης φυσικού αερίου και ο αγωγός πωλήσεων αερίου έχουν τελική δυναμικότητα 8 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως. Η αρχική δυναμικότητα είναι της τάξης των 6,5 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως και οι εμπορικές πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο σε περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες από σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»
Ενέργειες Χριστοδουλίδη μακριά από τα φώτα για το ρεύμα...Ζήτησε από ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να μην μπουν αυξήσεις
Διευρύνονται οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ-Εντάσσονται οικογένειες με 5 ή περισσότερα εξαρτώμενα
Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Τα έργα και τα μέτρα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα-Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπ. Εμπορίου
Ε.Ε.: Το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών
Κομισιόν: Το σχέδιο του REPowerEU για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια
Με τις δεύτερες υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών η Κύπρος