Μαστρογιαννόπουλος: Στους πρωταγωνιστές της καινοτομίας η Κύπρος

«Είναι προνόμιο να έχουμε εδώ ένα τέτοιο συνέδριο, φέρνοντας τόση γνώση εδώ», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, στο 1ο πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κέντρων Αριστείας «European Teaming Conference».

Χαρακτήρισε το συνέδριο με τρεις λέξεις-επιτυχία, πρόοδος και αριστεία-, και τόνισε ότι τα  αποτελέσματα μία ομαδικής προσπάθειας είναι ήδη εμφανή.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που προωθούν την καινοτομία σε όλη την Ευρώπη» είπε και ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Καινοτομίας για την στήριξη του.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον», τόνισε.

Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος μίλησε για τα έργα και την πορεία της Κύπρου τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καινοτομίας, μέσα από διάφορα projects, προτάσεις και χρηματοδοτήσεις που εκμεταλλεύτηκε η χώρα μας, για να πετύχει σήμερα να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Η Κύπρος για να γίνει πιο ανθεκτική για τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση έχει θέσει το δικό της προϋπολογισμό και μέτρα, μέσα από άλλες χρηματοδοτήσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το συνέδριο διοργανώνει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με συντονιστή την ΙΜΗ, στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας Κέντρα Αριστείας από όλη την Ευρώπη. Σε αυτό βρέθηκαν ερευνητές από τα 25 Κέντρα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της Δράσης Teaming for Excellence του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία (Ε&Κ) «Ορίζοντας 2020» – 6 από τα οποία εδρεύουν στην Κύπρο-, εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και φορείς, οργανισμοί και επαγγελματίες από το τοπικό οικοσύστημα Ε&Κ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Αριστείας ως προς την βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, καθώς και η σημασία της αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων για επιστροφή της Ευρώπης σε τροχιά ανάπτυξης και αποτελεσματική αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και η επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Δειτε Επισης

Σχεδόν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα social media
Epic: Αναδείχθηκε ως το γρηγορότερο δίκτυο σταθερού internet στην Κύπρο
Παγκόσμιο βραβείο για την Cablenet μαζί με την Plume στα Global Telecom Awards
Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Σε άλλη διάσταση το EXPO της AWS στο Λας Βέγκας-Αποκλειστικές εικόνες (pics)
Οι εντυπωσιακές καινοτομίες της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση Paris Expo Porte de Versailles
Χριστουγεννιάτικη ζώνη στο MOVIES BEST HD
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση