Βραβείο King’s Distinguished Alumni STEM στη Δρ Μαριάννα Προκόπη

Η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη βραβεύτηκε με του υψηλού κύρους βραβείο King’s Distinguished Alumni STEM Award για το έτος 2022. Η συνιδρύτρια της Theramir Ltd,  Promed Bioscience Ltd, και της RSL Revolutionary Labs Ltd, Δρ Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, κέρδισε το 2022 King’s Distinguished Alumni STEM Award ως αναγνώριση της πρωτοποριακής της δουλειάς ως καινοτόμος και επιχειρηματίας στη βιοτεχνολογία.

Η Δρ Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, βραβεύτηκε με το διάσημο King's Distinguished Alumni Award, το οποίο αναγνωρίζει την αριστεία στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής ή των μαθηματικών και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση στην εκπαίδευση, τη δέσμευση και το διαρκή αντίκτυπο στην κοινωνία. Η τελετή απονομής των βραβείων του King's College του Λονδίνου, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου στο Λονδίνο, ανακοίνωσε τους νικητές των King's Distinguished Alumni Awards 2022, αναγνωρίζοντας αποφοίτους που έχουν επιδείξει εξαιρετικά επαγγελματικά επιτεύγματα, ηγεσία ή υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο King's και την κοινωνία, και είδε σχεδόν 500 εκλεκτούς προσκεκλημένους να παρευρίσκονται για να στηρίξει τους νικητές. Αυτά τα ετήσια βραβεία αναγνωρίζουν επιστήμονες, συγγραφείς, δημοσιογράφους και εξαιρετικά άτομα που έχουν διαπρέψει στους τομείς τους για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιστήμη και στην κατανόηση της επιστήμης από το κοινό.

Η καθηγήτρια Claire Sharpe Dean της Ιατρικής Εκπαίδευσης και Πρύτανης Καθ. Shitij K. Shitij Kapur είπε για την Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη: “Μας εντυπωσίασε πάρα πολύ η δέσμευσή σας στη βιοτεχνολογική έρευνα και η εστίαση σας στην έρευνα για τον καρκίνο στην Κύπρο. Ο αντίκτυπος της δουλειάς σας και η επιρροή που είχε στην επιστημονική κοινότητα είναι πραγματικά εξαιρετικός. Τα βραβεία επιβραβεύουν τους αποφοίτους που ξεπερνούν τα πεδία τους, που αμφισβητούν προσχεδιασμένες ιδέες στην κοινωνία και κάνουν βήματα για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο“.

Η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, κατέχει Διδακτορικό τίτλο (PhD) στην Καρδιαγγειακή Επιστήμη από το British Heart Foundation και το King's College του Λονδίνου καθώς και MSc στην Ιατρική Μικροβιολογία και Βακτηριολογία από το London School of Hygiene and Tropical Medicine του University of London, MRes στη Βιοχημεία και Πτυχίο Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Είναι συνιδρυτής τριών εταιρειών βιοτεχνολογίας, την RSL Revolutionary Labs Ltd (ιδρύθηκε το 2018) εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων δερματικών σκευασμάτων για την ανακούφιση και την επούλωση των δερματικών παρενεργειών σε ογκολογικούς ασθενείς. Η Promed Bioscience Ltd (ιδρύθηκε το 2017) αναπτύσσει ιατρικά βιοϋλικά με βάση το 3D-ατελοκολλαγόνο για ιατρικές εφαρμογές όπως η σύνθεση τρισδιάστατων τεχνητών οργάνων και ιστών και η Theramir Ltd (ιδρύθηκε το 2016) αναπτύσσει εξατομικευμένες θεραπείες νέας γενιάς και διαγνωστικές πλατφόρμες για τον καρκίνο με βάση τη νανοτεχνολογία και τα microRNAs.

Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις όπως την Υποψήφιότητα στα WomenTech Network Global Awards 2022 στην κατηγορία "Rising Star of the Year 2022", ήταν φιναλίστ στο Falling Walls Breakthrough of the Year Venture 2022, απέκτησε το Βραβείο Έρευνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα των "Life Sciences" για το 2021, το Βραβείο του Αμερικάνικου συνεδρίου ASBMB για τη θεραπευτική πλατφόρμα EVmiR το 2021, το βραβείο Madame Figaro «Γυναίκα της Χρονιάς Τράπεζα Κύπρου στην Καινοτομία» τον Οκτώβριο του 2020, το EUGeneHeart από το Universitatsmedizin Göttingen το 2011, το Βραβείο Peter Baker (2009) και το Βραβείο Graduate of the Year από το King’s College του Λονδίνου.

Η Μαριάννα προσφέρεται εθελοντικά ως μέντορας για νέους, κορίτσια και γυναίκες σε πολλά προγράμματα επιχειρηματικότητας και ενδυνάμωσης όπως το Junior Achievement Cyprus, ARIS-Deloitte, το AIPFE Κύπρου και επιλέχθηκε ως Global Ambassador for Cyprus στο WomenTech Network 2022, περιλαμβάνεται στη λίστα «10 Women to watch in 2022 από το Global Woman Network και είναι Πρότυπο στο Female Science Talent Falling Walls Berlin.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα