powered by

Συνεργασία για μία πιο πράσινη ναυτιλία

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ με θέμα: “Συνεργασία για μία πιο Πράσινη Ναυτιλία” διοργάνωσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Ναυτιλιακή Κύπρος 2022”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, 10 Οκτωβρίου 2022.

 

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Julian Bray, αρχισυντάκτης της TradeWinds με ομιλητές τους κ. George Wells, Global Head Assets & Structuring της Cargill International SA, τον κ. Nikolaus H. Schües, Πρόεδρο (President Designate) του Βαλτικού και Διεθνούς Ναυτιλιακού Συμβουλίου (Baltic & International Maritime Council – BIMCO), τον κ. Claes Berglund, Τέως Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations - ECSA) και τον κ. Dieter Rohdenburg, Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και CEO της Intership Navigation.

 

 

 

Ο κ. Nikolaus H. Schües άνοιξε τη συζήτηση με την άποψη ότι το κόστος της απανθρακοποίησης θα πρέπει να διανεμηθεί μεταξύ όλων των φορέων που απαρτίζουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, κάτι το οποίο υποστήριξε και ο κ. George Wells, σημειώνοντας τη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στις ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίες καθορίζουν τη ζήτηση και το κόστος. Το πάνελ συζήτησε επίσης την παροχή πράσινων καυσίμων. Ο κ. Dieter Rohdenburg υπογράμμισε ότι οι ευκαιρίες για παραγωγή πράσινων καυσίμων υπάρχουν και σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και των ρυθμιστικών οργάνων είναι το κλειδί προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, ο κ. Claes Berglund επεσήμανε την τάση για χρήση του LNG ως εναλλακτικού καυσίμου και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία μπορεί να μάθει από τη διαδικασία εισαγωγής ενός νέου εναλλακτικού καυσίμου.

Δειτε Επισης

Freedom Holding Corp.: Αύξηση εσόδων 23% για το 2025 με οδηγό τις χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές υπηρεσίες
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025-«Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι»
Τελετή βράβευσης προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2025 στο κτήριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Αγορά CRM 2025: Απάντηση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών
Η Κύπρος συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην ευρωπαϊκή εκστρατεία #PlantHealth4Life
PadelPro Corporate Tournament: Οι εταιρείες της Λευκωσίας παίζουν... δυνατά(video)
TikTok & Aleph σε μια παρουσίαση αποκλειστικά για marketers