Powered by

Αύξηση €38,2 εκατομμυρίων στα νέα δάνεια το Νοέμβριο του 2021

Αύξηση κατά €38,2 εκατομμύρια παρουσίασαν το Νοέμβριο του 2021 τα συνολικά νέα δάνεια και έφτασαν στα €352,5 εκ., σε σύγκριση με €314,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα νέα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν στα €14,4 εκ., σε σύγκριση με €12,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας σημείωσαν άνοδο στα €113,2 εκ., σε σύγκριση με €105,2 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψαν αύξηση στα €51,5 εκ., σε σύγκριση με €48,8 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. παρουσίασαν άνοδο στα €167,2 εκ., σε σύγκριση με €125,4 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Καταθέσεων

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,06%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε αύξηση στο 0,05%, σε σύγκριση με 0,04% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε πτώση στο 2,97%, σε σύγκριση με 3,08% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο 2,13%, σε σύγκριση με 2,17% τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. κατέγραψε μείωση στο 3,24%, σε σύγκριση με 3,26% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. υποχώρησε στο 2,59%, σε σύγκριση με 2,83% τον προηγούμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα συζήτησαν Γιώργος Παπαναστασίου-ΕΒΕ Λάρνακας
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Συσχετισμός μεταξύ αύξησης τιμών πετρελαίου και πληθωρισμού
Σφράγισε τη νομιμότητα των πράξεων και αποφάσεων του τέως Εφόρου Φορολογίας το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Ζητά εποικοδομητική στάση απ' όλους για κρίση στα ξενοδοχεία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου-«Σε εξέλιξη διάλογος»
Απόφαση Υπουργικού...Ερευνώντας λειτουργός για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες Γιάννη Νικολαΐδη για takata
Διακοπή υπαίθριων εργασιών λόγω υψηλών θερμοκρασιών-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Βλέπουν τον Υπουργό Εργασίας το απόγευμα οι εργοδοτικές οργανώσεις για την ΑΤΑ
Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Έρχονται τρία νέα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της απασχόλησης με στόχο την εργοδότηση 1.760 ατόμων
Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ