Powered by

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΚΚ σε συνάντηση με την Αννίτα

Η σημασία του τομέα παροχής υπηρεσιών για την κυπριακή οικονομία, τα ανείσπρακτα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) και οι διακανονισμοί οφειλών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ, σε συνάντηση την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Προέδρου Βουλής, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για ζητήματα που αφορούν την αποστολή και τις αρμοδιότητες της ΕΚΚ. Ειδικότερα, αναφέρεται, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τις ομάδες εποπτευομένων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΚΚ, τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς ιδιαίτερα όσον αφορά την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και την κατάσταση των ανείσπρακτων προστίμων που επιβάλλονται από την Επιτροπή και τους διακανονισμούς οφειλών στους οποίους προβαίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία του έργου που έχει να επιτελέσει η ΕΚΚ, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του τομέα παροχής υπηρεσιών για την κυπριακή οικονομία, καθώς και την αποτελεσματική εποπτεία του εν λόγω τομέα. Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΚΚ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ειδικότερα υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, προστίθεται.

Δειτε Επισης

Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου