Πρακτικές ανάπτυξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις Λεμεσού και Πάφου
09:55 - 27 Ιανουαρίου 2022
Αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμβάλλουν αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη, την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση καθώς επίσης στην αποκέντρωση και την κοινωνική συνοχή. Επίσης, λειτουργούν ως φυτώρια νέων επιχειρήσεων, καινοτόμων ειδών και εφαρμογών, ευέλικτων επιχειρηματικών σχημάτων, εξυπηρέτησης τοπικών αναγκών καθώς και χωροταξικής κατανομής θέσεων απασχόλησης και εισοδήματος. Από την άλλη, η αναγκαιότητα ύπαρξης μιας σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής στο επιχειρηματικό περιβάλλον θεωρείται πλέον μία αυτονόητη αξία, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης, ενώ, ταυτοχρόνως της παρέχει την απαιτούμενη ευελιξία για να προσαρμόζεται στις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.
Μειονεκτήματα των ΜμΕ που λειτουργούν αρνητικά και απειλητικά πολλές φορές προς την ίδια την επιβίωση τους, είναι ο μεγάλος επιχειρηματικός κίνδυνος που δημιουργείται από την συγκέντρωση της εξουσίας στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη και από την έλλειψη κεφαλαίων καθώς και η πιστοληπτική τους αδυναμία για μακροχρόνιο δανεισμό. Η θέση των ΜμΕ δυσχεραίνεται περαιτέρω από τη μικρή παραγωγική ικανότητα τους, τις δυσκολίες στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων λόγω στενότητας κεφαλαίων όπως επίσης και από την ανυπαρξία οικονομιών κλίμακας που έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές.
Έτσι, για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσής τους, οι ΜμΕ επιβάλλεται να ανανεώνουν σε συνεχή βάση τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους.
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που εμπεριέχει η συμπερίληψη σε αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων, καθώς ενδεχομένως να συνιστά μια καθόλα μοναχική διαδικασία, αφού οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν μικρό αριθμό διευθυντικών στελεχών και έχουν να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις, η ΙΜΗ, η Ελληνική Τράπεζα, η Epic και το Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) οργανώνουν στις 16 Μαρτίου 2022 το συνέδριο για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο» για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευχέρεια να μοιραστούν εμπειρίες και να αναπτύξουν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αποτελούν την καθημερινή εταιρική τους πρακτική, καθώς επίσης και τις προκλήσεις και τις φιλοδοξίες τους. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, στη Λεμεσό.
Θεματολόγιο
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει ανασκόπηση της κυπριακής Οικονομίας και ο ρόλος των ΜμΕ, ενώ μεταξύ άλλων θα αναλυθούν θέματα:
- Χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης των Επιχειρήσεων
- Καλές πρακτικές διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύγχρονες μορφές του Μάρκετινγκ για τις ΜμΕ
- Ο Κύπριος Καταναλωτής: Τα θέλω του και πώς αυτά εξαργυρώνονται σε πωλήσεις
- Η σχέση επιχείρησης –τράπεζας
- Χρηματοδοτικά οχήματα για την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα
- Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός για ΜμΕ
- Κυπριακές Οικογενειακές Επιχειρήσεις- η σημαντικότητα του πλάνου διαδοχής
- Κατάρτιση Προσωπικού- Αναπτύσσοντας Ταλέντα
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.
Το συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.
Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτής: ΙΜΗ
Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Συνεργάτης: IMR
Με τη στήριξη: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου
Conference Experience Sponsor: Conferience
Χορηγοί Επικοινωνίας: REPORTER, περιοδικό ΙN Business, περιοδικό GOLD, ALPHA Κύπρου