Powered by

Πάνε για... Test to Stay και σε άλλους κλάδους της οικονομίας

Πρόταση για εισαγωγή του μέτρου "Test to Stay" και σε άλλους κλάδους της οικονομίας αναμένεται να θέσει προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στις 09:30, στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η εισήγηση για ευρύτερη εισαγωγή του μέτρου Test to Stay, η οποία προνοεί συνεχή προληπτικά τεστ από εργαζομένους που είναι στενές επαφές κρουσμάτων, αναμένεται να τεθεί προς έγκριση ενώπιον του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψης του στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου "Test to Stay", ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε πως έχει «ενημερωθεί από ειδικούς στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή ότι θέλουν να το συζητήσουν και για άλλους κλάδους της οικονομίας όπως τα Νοσοκομεία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία», συμπληρώνοντας πως «εάν υπάρχει ομόφωνη απόφαση τότε θα πάει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργικό αναμένεται να εγκρίνει και άλλες μικρές χαλαρώσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η άρση της απαγόρευσης που αφορά στον χορό στα κέντρα διασκέδασης.

Αντιθέτως, σχεδόν βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι δεν θα τεθεί οποιαδήποτε εισήγηση χαλάρωσης αναφορικά με τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά εισήγηση εκ μέρους των επιδημιολόγων για αυστηρότερα μέτρα.

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα