Π. Βασιλείου: Το ΓεΣΥ φέρνει ανακατατάξεις στον τομέα της υγείας

Μεγάλη κινητικότητα στον τομέα της υγείας με τάσεις ανάπτυξης ένεκα των αλλαγών που έχει επιφέρει το ΓεΣΥ, διαπιστώνει ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα, Πανίκος Βασιλείου.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο κ. Βασιλείου τονίζει ότι το 2022 αναμένονται πολλές ανακατατάξεις στον χώρο της υγείας.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές, λόγω της πανδημίας, βρίσκουν διέξοδο στους τομείς της προσωπικής περιποίησης και φροντίδας. Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία του τόσο για την κυπριακή οικονομία, όσο και συγκεκριμένα για τους τομείς του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των φαρμάκων, καλλυντικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Ακολουθεί πιο κάτω η συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα, Πανίκου Βασιλείου:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Τόσο η Κυπριακή αγορά, αλλά και η οικονομία γενικότερα, το 2021 έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η τάση αυτή θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί και κατά συνέπεια αναμένουμε ότι θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση και κατά το 2022.

Αισιοδοξία για το 2022

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς και συγκεκριμένα σε αυτούς του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των φαρμάκων, καλλυντικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Οι προβλέψεις μας για το 2022 θα έλεγα ότι είναι θετικές για όλους τους πιο πάνω τομείς, αφού αυτό διαφαίνεται από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της αγοράς.

Ανακατατάξεις και κινητικότητα

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Στον τομέα της υγείας παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα με τάσεις ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αλλαγές που έχει επιφέρει το ΓεΣΥ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, με τη νέα χρονιά να δούμε πολλές ανακατατάξεις στον χώρο αυτό.

Όσον αφορά τους τομείς της προσωπικής περιποίησης και φροντίδας, αναμένεται επίσης κινητικότητα, εφόσον οι δυσκολίες που προκάλεσε στο κοινωνικό σύνολο η πανδημία, μέσα από περιορισμούς και στερήσεις, έχουν προκαλέσει στους καταναλωτές την ανάγκη εξεύρεσης διεξόδων προς ανάκαμψη της ψυχολογίας, κάτι στο οποίο ο συγκεκριμένος τομέας αναμφίβολα βοηθά.

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Μετά από την επιτυχημένη στρατηγική διαχείριση άλλης μίας κρίσης από τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα όπου, όχι απλά επιβιώσαμε, αλλά μέσα από αντίξοες συνθήκες βάλαμε τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας, αναμένουμε ότι το 2022 ο όμιλος μας θα έχει τη χαρά να απολαύσει τους καρπούς των προσπαθειών του και ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει πολύ σημαντικές εξελίξεις, ειδικότερα στον τομέα της υγείας.  

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)