powered by

Επίσημη έναρξη του προγράμματος «Microsoft for Start-ups Cyprus»

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) της Κύπρου, το “Microsoft for Start-ups Cyprus Programme”, πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Microsoft, προκηρύχθηκε επισήμως στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

H επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η τεχνολογική αναβάθμιση αναγνωρίζονται πλέον ως οι κύριοι πυλώνες οι οποίοι δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και της ευημερίας του τόπου μας. Για άλλη μια φορά, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρωτοπορεί και στηρίζει με κάθε τρόπο την τοπική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, δίνοντας πρακτικές γνώσεις, καθοδήγηση και στήριξη στους νέους, ώστε να επιτύχουν στα πρώτα τους επαγγελματικά και επιχειρηματικά βήματα.

Σε κάθε κύκλο του προγράμματος θα στηρίζονται μέσω εξειδικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης, καθοδήγησης και mentoring 10 νεοφυείς επιχειρήσεις απ’ όλη την Κύπρο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να βγουν δυναμικά στην παγκόσμια αγορά και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να έχουν την έδρα τους στην Κύπρο, να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους μέσα από ένα προσαρμοσμένο πακέτο που θα συνδυάζει εκπαίδευση, καθοδήγηση και mentoring, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για κάθε νέα επιχείρηση στα πρώτα της βήματα, εξοικειώνοντας τους με βασικές επιχειρηματικές έννοιες και σύγχρονα εργαλεία στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Τα ιδρυτικά στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με υψηλόβαθμα και έμπειρα στελέχη των Innovation Partners, των κυπριακών οργανισμών που έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος, καθοδηγώντας και στηρίζοντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις καθόλη τη διάρκεια. Έτσι, θα μπορέσουν να προετοιμαστούν οι νέοι επιχειρηματίες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς, έχοντας όλα τα εφόδια, τις γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες χρειάζονται για να επιβιώσουν και να πετύχουν!

Οι Innovation Partners οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: BSM Cyprus, CNP Cyprus, CYTA, ExxonMobil, EY, Gnomi, Hellenic Bank, IMH, Logicom, NetU και NewCyTech. Ισχυρός υποστηρικτής του όλου προγράμματος είναι το ΚΕΒΕ.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν μέσω της δωρεάν χρήσης ψηφιακών συστημάτων και τεχνολογικών εργαλείων της Microsoft, καθιστώντας τους ικανούς να αναπτύξουν τις καινοτόμες τους επιχειρηματικές ιδέες και να βγουν δυναμικά στην κυπριακή και παγκόσμια αγορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα Microsoft for Start-ups υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε στενή συνεργασία με την εταιρεία GrantXpert Consulting Ltd.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων στο νέο πρόγραμμα ‘Microsoft for Start-ups’, έχουν ξεκινήσει. Οι νέες επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ, μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 22669266 ή μέσω email με την κα Στέφανη Θεοφάνους στο startup@euc.ac.cy

 

Δειτε Επισης

Eurobank A.E.: Ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για εξαγορά Ελληνικής, προχωρά στο squeeze out
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»
J+A Philippou architects-engineers: Το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ
Ανατροπή στην κορυφή... Ποιο λιμάνι πέρασε στην πρώτη θέση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων
Hassle-Free Living: Η λύση της Cablenet που αλλάζει τους κανόνες στο real estate
Έρευνα για τον τομέα της έξυπνης ρομποτικής από το AUB-Επιχορήγηση €100.000 από ΙδΕΚ
Έφεραν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κινδυνεύουν να τους μείνουν-Ανάστατοι και ξεκρέμαστοι οι εισαγωγείς
Σύγχρονες προκλήσεις και ευκαιρίες για τους Κύπριους εκπαιδευτικούς σε προσυνεδριακή εσπερίδα στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις
Περιμένουν έγκριση από την Apple για το e-kalathi… Τι ζήτησε η αμερικανική εταιρεία για να συνάδει με το iOS