Powered by

Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard έναντι 68,7 δισ. δολ.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard Inc, έναντι του ποσού των 68,7 δισ. δολ. προχώρησε η Microsoft. 

Το τίμημα, το οποίο θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο deal στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών. 

Η Microsoft προσφέρει 95 δολ. για κάθε μια μετοχή της Activision, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών την Παρασκευή.

Η μετοχή της Activision αντέδρασε στην είδηση με άνοδο σχεδόν 38%, στα 65,39 δολ., πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της, ενώ η μετοχή της Microsoft κατέγραψε πτώση 1,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. 

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παιχνίδια "Warcraft," "Diablo," "Overwatch," "Call of Duty" και "Candy Crush," ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση. Την Activision θα συνεχίσει να "τρέχει" ο τωρινός CEO Bobby Kotick μαζί με την ομάδα του. 

Το deal επιταχύνει την ανάπτυξη της Microsoft στον κλάδο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και με την ολοκλήρωσή του θα την φέρει στην τρίτη θέση της αγοράς (από πλευράς εσόδων) πίσω από τις Tencent Holdings και Sony, όπως ανέφερε η εταιρεία. Σημειώνεται ότι η Microsoft διαθέτει επίσης την κονσόλα Xbox ενώ κατέχει και το "Minecraft.”

H Microsoft σκοπεύει να λανσάρει τα παιχνίδια της Activision Blizzard στο συνδρομητικό της πρόγραμμα Game Pass το οποίο στην παρούσα φάση έχει 25 εκατ. συνδρομητές, ενώ η εταιρεία ευελπιστεί ότι οι σχεδόν 400 εκατ. μηνιαίοι ενεργοί παίκτες της Activision Blizzard θα ενισχύσουν τη συνδρομητική της βάση. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Take-Two Interactive Inc. ανακοίνωσε την εξαγορά της Zynga Inc. έναντι 12,7 δισ. δολ.

Δειτε Επισης

ΕΕ: Υπό έρευνα η εξαγορά της Downtown Music από Universal ύψους $775 εκατ.
Qatar Airways: Θωρακίζεται απέναντι στους δασμούς με στοκ ανταλλακτικών
Ποια πολιτεία των ΗΠΑ περνά την Ιαπωνία και κατακτά την 4η θέση στην παγκόσμια οικονομία
Σε πτωτική πορεία ο χρυσός μετά από μια εβδομάδα οικονομικής αβεβαιότητας
Μαίνεται η ένταση ΗΠΑ και Κίνας-Αντίθετα μηνύματα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις
Η Κίνα εξετάζει αναβολή των δασμών 125% σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα
Δυσοίωνα τα πράγματα και μόλις 0,6%...Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη χωρών της ευρωζώνης ο Fitch
Η Γερμανία αναμένει μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας-«Το Made in Germany τελείωσε»
Freedom24: Βούλγαροι επενδυτές στρέφονται σε ΤΝ, κρυπτονομίσματα και βιοτεχνολογία
Κίνα: Δεν γίνονται εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ-Να ακυρωθούν οι «μονομερείς» δασμοί