Powered by

Αυτές είναι οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών στην Κύπρο

Την ολοκλήρωση της έρευνας για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα μέσων τιμών λιανικής πώλησης βασικών καταναλωτικών αγαθών, που ίσχυαν στις 12/1/2022, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Τα αναλυτικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου, παρέχονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.       

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο Παρατηρητήριο πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση και περιλαμβάνει σταθερά προϊόντα και χώρους λήψης τιμών. Σκοπός του είναι η παρακολούθηση της διακύμανσης των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών, δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα σημειώνεται, ότι κάποια από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο υφίστανται ποιοτικές διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών. Για τον σκοπό αυτό, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Δειτε Επισης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου ζητά το ΕΒΕ Πάφου
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval