powered by

ΙΔΕΠ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης για το έτος 2022

To Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει τη δημοσίευση της Πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση, για το έτος 2022, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. 

Τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Εθνική Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2022 έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης. Στην Εθνική Πρόσκληση αναγράφονται τα κατανεμημένα για τον κάθε τομέα και δράση κονδύλια για Κύπριους δικαιούχους και  μπορείτε να τη βρείτε εδώ:  https://bit.ly/34po9ej

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πρόσκλησης για το 2022, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης διοργάνωσε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ (τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).  Οι παρουσιάσεις και τα αντίστοιχα βίντεο έχουν αναρτηθεί εδώ: https://bit.ly/3yNfgGo

Erasmus+

Το εμβληματικό πρόγραμμα Erasmus+ κατατάσσεται από τους Ευρωπαίους ως το τρίτο πιο θετικό αποτέλεσμα της ΕΕ, αμέσως μετά την ελεύθερη κυκλοφορία και την ειρήνη. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα από 33 χώρες (ΕΕ συν Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία) έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Το διεθνές σκέλος του Erasmus+ θα προσφέρει κινητικότητα και συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Βασική προτεραιότητα του προγράμματος Erasmus+ για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 είναι να προσφέρει ευκαιρίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, με έμφαση στα άτομα με μειωμένες ευκαιρίες μάθησης και στους μικρότερους οργανισμούς, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο πρόγραμμα. Επιπρόσθετες προτεραιότητες του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και της περιβαλλοντικής τους υπευθυνότητας, η ενθάρρυνση συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή και η ευαισθητοποίηση σχετικά με ευρωπαϊκά θέματα.

Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης

Είναι μία εκ των δύο Εθνικών Υπηρεσιών, που διαχειρίζονται από κοινού το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο. Κύρια ασχολία του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης είναι η κατανομή των κονδυλίων που παραχωρούνται στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή Κυπρίων δικαιούχων στο πρόγραμμα στους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Ο στόχος του Erasmus + είναι να συμβάλει στη Στρατηγική Ανάπτυξης της απασχόλησης, της κοινωνικής ισότητας και ένταξης, της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας  καθώς και στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΕ για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση. Επιπλέον, στόχος του ΙΔΕΠ στα επόμενα χρόνια είναι η συμβολή στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης (European Education Area), που αποτελεί στόχο της ΕΕ μέχρι το 2025.  

Δειτε Επισης

Ευαγγελία Ηλιάδου: Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και ο στόχος της Pafilia για το Minthis Music Festival
Έτσι κτίζονται κορυφαίες επωνυμίες…H τέχνη του brand-building και πώς επιτυγχάνεται το δέσιμο της μάρκας με το κοινό
Οι ομάδες «Peellastic» και «MedschoolPal» εκπροσωπούν την Κύπρο στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας GEN-E 2025
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κατασκευή κεντρικού σταθμού λεωφορείων Λάρνακας-Στα €7 εκατ. η αξία
Διευκρινήσεις Αρχής Λιμένων Κύπρου για την πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος στην Μαρίνα Λάρνακας
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία η βιομηχανική παραγωγή...Αυξημένη κατά 3,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου
Υιοθετήθηκαν 95 πλοία εταιρειών-μελών του ΚΝΕ από ισάριθμες τάξεις δημοτικών σχολείων σε όλη την Κύπρο
Κάνει... παιχνίδι ο Budzinski-Παραχωρεί γη και κλειστό χώρο για τις ανάγκες της ΑΕΛ ο νέος μέτοχος
CBN Young Dragon Awards: Ξεκινά στις 3 Ιουλίου το open call για την υποβολή υποψηφιοτήτων-Όλες οι πληροφορίες
22ο Συνέδριο Advertising, Marketing, Media & Communication: Εκεί όπου συναντήθηκαν οι ιδέες που διαμορφώνουν το αύριο(pics)