Powered by

Η πιθανότητα νέων μέτρων και το σενάριο νυχτερινής απαγόρευσης

Αποκλείεται για την ώρα η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι οποίες κάνουν λόγο για στάση αναμονής από πλευράς Υπουργείου Υγείας, μέχρι να αποδώσουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, που λήφθηκαν στις 5 Ιανουαρίου του 2022.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής συσκέπτονται αύριο, με σκοπό να αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα, ενώ στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν εισηγήσεις των ειδικών για νέα πιο αυστηρά μέτρα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν -εάν και εφόσον- η κατάσταση παρουσιάσει επιδείνωση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή κατά την αυριανή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης στην παρούσα φάση, για να σημειώσει πως «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα».

Ανέφερε ακόμα πως το Υπουργείο Υγείας θα παρακολουθεί στενά την επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες μέρες και ανάλογα θα αποφασίσει αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα ή όχι.

Η ίδια πηγή τονίζει πως η αυστηροποίηση των μέτρων είναι κάτι που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, ενώ σημειώνει πως δεν έχει περάσει ακόμα μια εβδομάδα από τότε που λήφθηκαν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα (5 Ιανουαρίου) και χρειάζεται χρόνος, ώστε να αποδώσουν.

Επίσης, αναφέρει πως σε αυτό το στάδιο η κατάσταση είναι σταθερή και διαχειρίσιμη στα δημόσια νοσηλευτήρια, ωστόσο, προσθέτει πως αύριο θα τεθούν στο τραπέζι εισηγήσεις για λήψη αυστηρότερων μέτρων, στην περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και υπάρξει ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, η ίδια πηγή ανέφερε ότι για την ώρα δεν συζητείται κανένα σενάριο, που αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών.

Επίσης, είπε πως αποκλείεται προς το παρόν το ενδεχόμενο επιβολής νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δειτε Επισης

Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο-Yποχώρηση ΔΟΣ κατά 2,5 μονάδες
Με Μιχάλη Χατζηπαντέλα εισηγητή δίνει κατεύθυνση στο φορολογικό σύστημα της Ε.Ε. η Κύπρος-«Αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Με κέρδη άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Διατήρησε την ανοδική του πορεία, αλλά επιβραδύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης