Powered by

Σε ποιες χώρες γίνονται τα περισσότερα προσωπικά εμβάσματα από ΕΕ

Σε χώρες της Ασίας, της βορείου Αφρικής και σε Ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ΕΕ κατευθύνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά (20% και για τις τρεις κατηγορίες χωρών) των προσωπικών μεταβιβάσεων χρημάτων μέσω εμβασμάτων σε λήπτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σε απόλυτους αριθμούς, τα ποσά αυτά για το 2020 ανέρχονται στις 6 χιλιάδες 845 εκατομμύρια ευρώ για τις χώρες της Ασίας (με εξαίρεση τις χώρες της Εγγύς και Μέσης Ανατολής), στις 6 χιλιάδες 797 εκατομμύρια ευρώ για τις χώρες της βορείου Αφρικής και στις 6 χιλιάδες 526 εκατομμύρια ευρώ για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Ακολουθούν οι χώρες της Νοτίου Αμερικής (14% των προσωπικών μεταβιβάσεων ή 4 χιλιάδες 813 εκατομμύρια ευρώ), οι χώρες της κεντρικής και της νοτίου Αφρικής (12% ή 4 χιλιάδες 062 εκατομμύρια).

Αρκετά χαμηλότερα βρίσκονται οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής (6%), της Εγγύς και Μέσης Ανατολής (5%), της Βορείου Αμερικής (2%), ενώ για την Ωκεανία καταγράφονται ποσά τόσο χαμηλά - σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες περιοχές - που το ποσοστό προσεγγίζει το 0%.

Συνολικά 33 χιλιάδες 433 εκατομμύρια ευρώ στάλθηκαν το 2020 από χώρες της ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ.

Όπως σημειώνει η Eurostat, οι ροές χρημάτων εκτός της ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά 33% από το 2015, με το μεγαλύτερο κομμάτι των προσωπικών μεταβιβάσεων να αφορά χρήματα που στέλνονται από μετανάστες στις χώρες προέλευσής τους.

Από την άλλη, οι εισροές χρημάτων στην ΕΕ από προσωπικά εμβάσματα από παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια, και κινήθηκαν συνολικά στις 11 χιλιάδες 515 εκατομμύρια ευρώ το 2020, δηλαδή 22 χιλιάδες 100 εκατομμύρια λιγότερα ευρώ από όσα αποστέλλονται εκτός ΕΕ.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά εισροών από προσωπικές μεταβιβάσεις προς χώρες της ΕΕ προέρχονται από τις Ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ΕΕ (54% ή 6 χιλιάδες 273 εκατομμύρια ευρώ) και η Βόρειος Αμερική (19% ή 2 χιλιάδες 188 εκατομμύρια ευρώ).

Ακολουθούν αρκετά χαμηλότερα η κεντρική και νότιος Αφρική (8%), η Νότιος Αμερική (7%), η Εγγύς και Μέση Ανατολή (4%), η Ασία και η Ωκεανία (3% και οι δύο) και η Κεντρική Αμερική (2%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ
Ισπανία: Παραμένει ισχυρή η οικονομία αλλά το blackout επιδεινώνει τις προοπτικές
Σταθεροποίηση δικτύων σε Ισπανία, Πορτογαλία-Χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές στη Γροιλανδία
Το Πεκίνο βελτιώνει την πολιτική επιστροφών φόρου για ξένους τουρίστες
Εντολές για αξιολογήσεις από ΕΤΕπ θα λαμβάνει πλέον ο Scope Ratings
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους