Cybersecurity: Ανθεκτικότητα μέσω εκπαίδευσης προσωπικού
09:17 - 28 Σεπτεμβρίου 2021
Η ψηφιακή επανάσταση αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την αναχαιτίσουμε. Οι τεχνολογικές καινοτομίες θα είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης, παρέχοντας άνευ προηγουμένου ευκαιρίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, δημιουργώντας παράλληλα αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όμως, για να ευδοκιμήσουν οι οργανισμοί σε ένα ψηφιακό μέλλον, απαιτείται μια ισχυρή στρατηγική Κυβερνοασφάλειας η οποία θα ωθήσει έναν οργανισμό στο να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, έτοιμος και ανθεκτικός σε Κυβερνοεπιθέσεις. Καθώς οι νέες τεχνολογίες οδηγούν στο φαινόμενο που είναι ευρέως γνωστό ως “digital disruption”, εισάγουν νέα είδη απειλών στον Κυβερνοχώρο και ενισχύουν τους υφιστάμενους, απαιτώντας εξελιγμένες ικανότητες επόμενης γενιάς.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια απαιτείται ο σχεδιασμός και υιοθέτηση ολιστικής στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας για την αποτελεσματική διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων κινδύνων του Κυβερνοχώρου μέσω της υλοποίησης κατάλληλων οργανωτικών και τεχνολογικών μέτρων προστασίας. Σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού Κυβερνοεπίθεσης, διακυβεύεται η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας και της βιωσιμότητας των οργανισμών.
Με γνώμονα τον αυξημένο κίνδυνο Κυβερνοεπιθέσεων, διεθνείς οργανισμοί έχουν αναπτύξει μεθοδολογίες/ πρακτικές με σκοπό να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σε αυτή την προσπάθεια. Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων πρακτικών αποτελούν τα “Cybersecurity Best Practices” του Center for Internet Security (CIS), το “Special Publication SP 800-53”του NIST καθώς και μια σειρά από δημοσιεύσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) όπως η “Good practices under the National Cyber Security Strategies”.
Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση
Οι εργαζόμενοι χρήστες διαδραματίζουν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής. Η έλλειψη εκπαίδευσης και αντίστοιχης ευθύνης για το θέμα αυτό εγκυμονεί διάφορα είδη απειλών για τους Οργανισμούς.
Ενώπιον του Cyber Security Conference η Ελιάνα Σταύρου Course Leader of MSc Cybersecurit του UCLan Cyprus, θα αναφερθεί στη σημαντικότητα της συνεχούς εκπαίδευση των εργαζομένων ενός οργανισμού σε όλες τις βαθμίδες, ώστε να δημιουργηθεί ανθεκτικότητα έναντι κυβερνοαπειλών.
Η Ελιάνα Σταύρου είναι Assistant Professor και επικεφαλής του MSc Cybersecurity στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και πτυχίου Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα, διεξάγει ερευνητικό έργο στα πεδία ανάπτυξης δυνατοτήτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, προφίλ απειλών, επίγνωση της κατάστασης στον κυβερνοχώρο, και εκπαίδευση και κατάρτιση στον κυβερνοχώρο. Είναι επίσης μέλος σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά συμβουλευτικά συμβούλια στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και μέντορας στο Doctoral School of the European Security and Defence College (ESDC).
Το Cyber Security Conference διοργανώνει η ΙΜΗ στις 26 Οκτωβρίου με στόχο να ενημερώσει τις κυπριακές επιχειρήσεις για τους υφιστάμενους και μελλοντικούς κινδύνους της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers όπως CEOs, CFO, Chief Operating Officers, Chief Data Officers και άλλα ανώτερα στελέχη.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.
Για την εγγραφή σας στο συνέδριο πατήστε εδώ.
Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτής: IMH
Χορηγοί: George Z. Georgiou & Associates LLC, KPMG Limited, UCLan Cyprus
Υποστηρικτής: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων – Εβδομάδα Ενημέρωσης Ασφαλούς Παιχνιδιού 2021
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, περιοδικό GOLD
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:
Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com