powered by

Διαχείριση Έργων στον Δημόσιο Τομέα: Οι τάσεις και οι προκλήσεις

Οι σύγχρονες τάσεις, οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη διαχείριση έργων, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ημερίδας «Διαχείριση Έργων στον Δημόσιο Τομέα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου. Έμφαση δόθηκε στο πρότυπο Project Management Professional, το οποίο εμπεριέχει σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές, με την υιοθέτηση των οποίων επιτυγχάνεται η υλοποίηση διοικητικών αλλαγών.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, επεσήμανε ότι η Διαχείριση Έργων είναι «Ένας σύγχρονος τρόπος εργασίας, ο οποίος υπερβαίνει τις παραδοσιακές δομές των δημόσιων οργανισμών και ενσωματώνει σύγχρονες τάσεις της διοικητικής επιστήμης». Παράλληλα, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στη στήριξη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, την άρση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις στη διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν τόσο οι πρόνοιες της Σύμβασης για τη Διαχείριση Έργων, όσο και οι σύγχρονες τάσεις, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον τομέα. Την ημερίδα διοργάνωσε η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης , σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, με τίτλο «Μαθησιακή υποστήριξη της εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος