Συζήτησαν τους σχεδιασμούς της ExxonMobil στο οικόπεδο 10

Οι σχεδιασμοί της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία της εταιρείας, με επικεφαλής τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Mike Cousins.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των σχεδιασμών της εταιρείας στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οποίο δραστηριοποιείται η Exxon, σημειώνεται.

Επίσης, αναφορές έγιναν και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπως και στις  περαιτέρω δράσεις της κυπριακής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της στην κυπριακή ΑΟΖ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Εντός του 2025 υπογράφεται η συμφωνία για την ηλεκτρική σύνδεση Κύπρου-Ισραήλ
Απώλειες 4% για το πετρέλαιο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής
Διακανονισμό για ποσότητες φυσικού αερίου από «Αφροδίτη» και διάδρομο IMEC συζήτησαν Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Το έργο της ΑΗΚ που ξεχώρισε...Στους φιναλίστ διεθνών βραβείων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δημόσια σχολεία
Ε.Ε.: Προκλήσεις και ανισότητες στις υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Άνοδος στις τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στις νέες κυρώσεις του Τραμπ κατά του Ιράν
Ελπίζει για την ηλεκτρική διασύνδεση η Αθήνα...«Σύντομα επανεκκίνηση του έργου, δεν θα υπάρξει εμπόδιο»
ΑΔΜΗΕ: Νέο ρεκόρ επενδύσεων και υψηλή επίδοση κερδοφορίας το 2024
Πτώση πέραν του 2% για το πετρέλαιο, υποχώρησε και ο χρυσός
Γ. Ασιήκαλης: Γιατί καθυστερεί ο project manager, οι συζητήσεις για την προβλήτα και κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα