Powered by

Lufthansa: «Βλέπει» ανάκαμψη παρά τις απώλειες $1,1 δισ.

Η Lufthansa αναμένει «comeback» της ταξιδιωτικής κίνησης μεγάλων αποστάσεων παράλληλα με τη χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών, που συνθέτουν ένα σκηνικό αισιοδοξίας έπειτα από τις απώλειες ύψους 952 εκατομμυρίων ευρώ (1,13 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει ακόμη στον έλεγχο του τις Eurowings, Swiss, Brussels, Austrian Airlines, ανακοίνωσε ότι οι προσαρμοσμένες λειτουργικές ζημιές συρρικνώθηκαν στα 952 εκκατ. Ευρώ από τα 1,7 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 971 εκατ. Ευρώ.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές της εταιρείες μετέφεραν 7 εκατ. επιβάτες στο τρίμηνο, στο 18% του επιπέδου του 2019, αν και οι αριθμοί βελτιώθηκαν στο τρίμηνο και έφτασαν στο 40% στο τέλος Ιουνίου.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 3,2 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επιτύχει στόχους μείωσης του κόστους για ολόκληρο το 2021, με τη συνδρομή των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου. Η αεροπορική εταιρεία τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι ήθελε να μειώσει τα ετήσια έξοδα κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο περιθωρίου κέρδους 8%, επίπεδο που πέτυχε μόλις μία φορά στα πέντε χρόνια πριν από την πανδημία.

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη