Powered by

«Καλησπέρα. Λόγω της μείωσης του όγκου εργασίας, απαλλάσσεστε των καθηκόντων σας...»

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία η είδηση ότι εξήντα εργαζόμενοι οι οποίοι δούλευαν, στην πόλη της Μπολόνια, σε αποθήκες ισπανικής πολυεθνικής, απολύθηκαν με ένα απρόσωπο μήνυμα, μέσω Whatsapp. Μήνυμα το οποίο εστάλη το περασμένο Σάββατο, στις 10 το βράδυ.

Οι εξήντα απολυμένοι, από προχθές έχασαν την δουλειά τους και χθες το απόγευμα οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τις αποθήκες στις οποίες εργάζονταν. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, απασχολούνταν όλοι σε αποθήκη της ισπανικής πολυεθνικής Logista, η οποία είχε αναθέσει εργολαβία στην ιταλική εταιρία Metra, για την διανομή καπνών που παράγονται από το ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αντί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα, κοινοποιήθηκε η απόλυση, με ένα απλό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Όλα αυτά, παρά το ότι η συγκεκριμένη αποθήκη είχε μείνει ανοικτή καθ` όλη την διάρκεια του "λοκντάουν", ακόμη και όταν είχαν διαγνωσθεί μολύνσεις στο προσωπικό.

«Καλησπέρα. Λόγω της μείωσης του όγκου εργασίας, από τις 2 Αυγούστου απαλλάσσεστε των καθηκόντων σας. Η αποζημίωση θα καταβληθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Εγκάρδιους χαιρετισμούς», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στα κινητά.

«Οι απολύσεις αυτές οφείλονται στην προσπάθεια να ευνοηθούν άλλες περιοχές, στις οποίες οι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο», σημειώνουν, οι υπεύθυνοι των συνδικάτων.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ