H Aναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας συμμετέχει στο έργο 2LIFES

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) συμμετέχει ως μοναδικός εταίρος από την Κύπρο στο έργο 2LIFES, το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe, την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 με προϋπολογισμό ύψους 1.383.826,00 ευρώ και χρονικό ορίζοντα 42 μηνών.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετέχουν 7 Εταίροι από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες ( Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ), Κύπρος, AVA, Aarhus Waste and Heat Department, Δήμος Αρχους, Δανία, EMULSA, Δημοτική Εταιρεία Υπηρεσιών Αστικού περιβάλλοντος της Χιχόν, Ισπανία, KDRIÜ Central Transdanubian Regional Innovation Agency, Ουγκαρία, KRWMC, Klaipeda Regional Waste Management Center, Λιθουανία, Περιφέρεια Μάρκε, Italy και RREUSE Re-use and Recycling European Union Social Enterprises, Βέλγιο).

Το έργο 2LIFES θα αποτελέσει το μέσο προώθησης της έννοιας της «επανάχρησης / επαναχρησιμοποίησης – reuse» στις δημόσιες πολιτικές.

Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην επανάχρηση και πιο συγκεκριμένα στην επανάχρηση που προωθείται σε επίπεδα δημόσιας διοίκησης, κάτι που συνήθως απουσιάζει ή υπολειτουργεί, καθώς προωθείται και εφαρμόζεται κατά βάση από τον τριτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο του βασικού άξονα του έργου, που αφορά την επανάχρηση, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας οργάνωσε δύο καμπάνιες ευαισθητοποίησης στο Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας με στόχο την ενημέρωση του κοινού. Στους επισκέπτες χαρίζονταν ποτήρια και καλαμάκια επανάχρησης, διαδίδοντας το μήνυμα της καμπάνιας “ Don’t lose it! Reuse it!”.

Στόχος είναι η σημαντική μείωση της χρήσης πλαστικών υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την προσπάθεια μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία που θα περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Δειτε Επισης

SIMBA Animal Aid Cyprus: Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για δύο διασωθέντα σκυλιά
Shell Cyprus: Στέλνει τρεις τυχερούς στη Μόντζα για το Grand Prix της Formula 1-Στις 25 Ιουλίου η κλήρωση
Stoiximan και ΑΠΟΕΛ στήριξαν τη Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ»-Χρηματική δωρεά και πασχαλινά δώρα
Συμμετείχε και φέτος στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» η Alpha Bank Κύπρου
Οι 60 νικητές που κέρδισαν τα κουπόνια για πασχαλινά ψώνια από το MyPetrolina app
Εθελοντές εργαζόμενοι της ΧΜ συμμετείχαν στην ετήσια αιμοδοσία της εταιρείας
Μετά τη Λευκωσία, μάγεψαν και τη Λεμεσό οι Pilobolus
Libertex: Γιόρτασε το πάθος, την μαγεία του ποδοσφαίρου και το ομαδικό πνεύμα προβάλλοντας το FC Bayern-Inter Milan
Η Eminentia Trading Ltd τίμησε τους καλύτερους Thermomix & Kobold Experts της Κύπρου (pics)
Στηρίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» ο Άρης Λεμεσού