Powered by

Συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή για την αναπομπή των εκποιήσεων

Συνέρχεται στις 11.30 σήμερα Τρίτη, 27 Ιουλίου εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εξετάσει την αναπομπή του νόμου για τη μεταβίβαση και υποθήκευση ακινήτων (εκποιήσεις) που αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως αντισυνταγματικός.

Ο νόμος αναπέμφθηκε στη Βουλή με σχετική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο της Βουλής την 23η Ιουλίου και κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές από την υπηρεσία της Βουλής χθες.

Διαβάστε ακόμα: Το σκεπτικό Αναστασιάδη για αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις

Πριν τη συνεδρία της Ολομέλειας, στις 10.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να εξετάσει τους λόγους αναπομπής και να ετοιμάσει έκθεση προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπεμφθείς νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή την 8η Ιουλίου και παρατείνει την αναστολή εκποιήσεων ακινήτων από την 31η Ιουλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 λόγω των εντεινόμενων κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η έξαρση της πανδημίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο-Yποχώρηση ΔΟΣ κατά 2,5 μονάδες
Με Μιχάλη Χατζηπαντέλα εισηγητή δίνει κατεύθυνση στο φορολογικό σύστημα της Ε.Ε. η Κύπρος-«Αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Διατήρησε την ανοδική του πορεία, αλλά επιβραδύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης
Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό