powered by

Μικρή άνοδος των ΜΕΧ τον Απρίλιο λόγω αναδιαρθρώσεων

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ) τον Απρίλιο κυρίως λόγω αυξημένων αναδιαρθρώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), οι ΜΕΧ τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν στα €5,14 δισεκατομμύρια από €5.13 τον προηγούμενο μήνα. Ως ποσοστό επί των συνολικών δανείων αντιστοιχούν στο 18,1% από 17,9%. Τα συνολικά δάνεια υποχώρησαν τον Απρίλιο στα €28,44 δισ. από €28,63 δισ. τον Μάρτιο.

Αντίθετα, τα δάνεια με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, δηλαδή τα καθαρά ΜΕΔ, που δεν περιλαμβάνουν τα αναδιαρθρωμένα δάνεια που κατατάσσονται ως ΜΕΔ βάσει της οδηγία της ΕΑΤ, υποχώρησαν στα €3,92 δισ. τον Απρίλιο από €4,0 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Οι συνολικές χορηγήσεις που αναδιαρθρώθηκαν και κατατάσσονται ως ΜΕΧ αυξήθηκαν τον Απρίλιο στα €2,32 δισ. από €2,22 δισ. τον προηγούμενο μήνα, κάτι που καταδεικνύει την αύξηση των αναδιαρθρώσεων μετά το πέρας του μορατόριουμ καταβολής δόσεων στο τέλος του 2020.

Οι συνολικές προβλέψεις στο τέλος Απριλίου διαμορφώθηκαν στα €2,6 δισ., εκ των οποίων τα €2,43 δισ. αφορούν ΜΕΧ και παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα.

Από τις συνολικές ΜΕΧ τα €2,75 δισ. αφορούν μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις νοικοκυριών και τα €2,18 δισ. εταιρικές ΜΕΧ.

Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία πατήστε ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Νέο κατάστημα Bean Bar στο Ζακάκι-Άνοιξε το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Κώστας Κουμής: Υποσχόμενη και σημαντική για τον τουρισμό της Κύπρου η αγορά των ΗΑΕ-Τα οφέλη από το Investopia
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery
Κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ινδίας: Δέσμευση επέκτασης οικονομικών δεσμών μέσω αύξησης εμπορίου και επενδύσεων
Χριστοδουλίδης-Μόντι: Μεγάλες δυνατότητες για εμπόριο και επενδύσεις με φόντο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου