powered by

Ενδυνάμωση Δημόσιων Λειτουργών στη Διαχείριση Έργων

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» κρίθηκε αναγκαίο από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) όπως ενδυναμωθούν οι δημόσιοι λειτουργοί σε σύγχρονα εργαλεία Διαχείρισης Έργων με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή διοικητικών αλλαγών στους οργανισμούς τους. Σημειώνεται ότι έχει υπογραφεί στις 19 Ιουλίου 2021 σχετική συμφωνία με τον Ανάδοχο ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε. για το ποσό των εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδων και οκτακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (€185,835) συν Φ.Π.Α. Συνολικά, η σύμβαση θα διαρκέσει 22 μήνες.
 

Μέσα από τη σύμβαση θα σχεδιαστεί σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων 35 ανθρωποωρών χρησιμοποιώντας το πρότυπο PMP (Project Management Professional).  Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση τουλάχιστον 35 ανθρωποωρών εκπαίδευσης μπορεί μέσα από εξέταση να οδηγήσει σε πιστοποίηση στο εν λόγω πρότυπο. Η εξέταση δεν προβλέπεται στη σύμβαση αλλά μπορεί ο κάθε εκπαιδευόμενος να προχωρήσει σε αυτήν ατομικά. Παράλληλα, θα προσφερθεί καθοδήγηση (coaching) 270 εκπαιδευτικών ωρών σε αριθμό οργανισμών έτσι ώστε να υποστηριχθούν τρέχοντα έργα σε οργανισμούς της δημόσιας υπηρεσίας.  Οι πιο πάνω μαθησιακές δραστηριότητες θα προσφερθούν μέσα από ηλεκτρονική σύγχρονη εκπαίδευση.

 

 Άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνει η συμφωνία αφορούν την πραγματοποίηση Ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση για το πρότυπο PMP και την εκπαίδευση των λειτουργών της Ακαδημίας σε βασικές αρχές διαχείρισης έργων έτσι ώστε να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα του έργου.

Το έργο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», που υλοποιείται από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025-«Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι»
Τελετή βράβευσης προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2025 στο κτήριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Αγορά CRM 2025: Απάντηση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών
Η Κύπρος συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην ευρωπαϊκή εκστρατεία #PlantHealth4Life
PadelPro Corporate Tournament: Οι εταιρείες της Λευκωσίας παίζουν... δυνατά(video)
TikTok & Aleph σε μια παρουσίαση αποκλειστικά για marketers
Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και η Τράπεζα Κύπρου επιβραβεύουν μαθητές και μαθήτριες