Powered by

Στη λίστα κινδύνου της γερμανικής κυβέρνησης η Κύπρος

Τηλεγράφημα του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) με τίτλο «Η Ολλανδία και η Ελλάδα κατατάσσονται σε περιοχές κινδύνου λόγω κορωνοϊού», σημειώνει πως  «Πρώτα η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος, σύντομα επίσης η Ελλάδα και η Ολλανδία - ο ένας προορισμός διακοπών μετά τον άλλο κατατάσσονται στη λίστα κινδύνου για τον κορωνοϊό- αλλά πιθανώς όχι για πολύ. Το σύστημα πιθανόν θα αλλάξει»

Όπως αναφέρεται, λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από κορωνοϊό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ταξινομήσει την Ολλανδία, την Ελλάδα και τμήματα της Δανίας ως περιοχές κινδύνου από την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συστήνει τα τουριστικά ταξίδια σε αυτές τις χώρες και περιοχές. Για την Ολλανδία και την περιοχή γύρω από την Κοπεγχάγη στη Δανία, αυτό έχει επίσης πρακτικές συνέπειες: Όποιος εισέλθει στη Γερμανία δια ξηράς από την περιοχή και δεν έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει από κορωνοϊό θα πρέπει να κάνει τεστ.

Με την Ελλάδα και την Ολλανδία, δύο ακόμη δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Γερμανούς κατατάσσονται στη λίστα κινδύνου. Η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές υψηλής συχνότητας λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών μόλυνσης και απαιτείται καραντίνα 5 έως 10 ημέρες για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον ιό.

Η Ισπανία εξακολουθεί να αποφεύγει αυτήν την ταξινόμηση. Το όριο των 200 κρουσμάτων ισχύει για περιοχές υψηλής συχνότητας, ωστόσο και άλλοι παράγοντες διαδραματίζουν ρόλο.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ
Αρχίζει η υλοποίηση του πρώτου έργου προσιτού ενοικίου-Έπεσαν υπογραφές μεταξύ ΚΟΑΓ και Δήμου Λεμεσού
Δυναμική παρουσία TechIsland στο «Minds in Cyprus»-«Διαθέτουμε ένα ανθίζον τεχνολογικό οικοσύστημα»
Wizz Air: Γιορτάζει τα γενέθλιά της και δίνει τη δυνατότητα σε 21 τυχερούς να κερδίσουν έως και €1.000 σε WIZZ credits
Εξαγόρασε την Prime Insurance και εισέρχεται στην κυπριακή αγορά η Grazer Wechselseitige Versicherung AG
Στο top 10 του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού η Αθήνα
Θετικό το δείγμα του πρώτου τριμήνου για τον ελληνικό τουρισμό-Αύξηση 5,4% στις αφίξεις και 4,4% στις εισπράξεις
Αποκαλυπτικό: Eurobank Κύπρου και Ελληνική δημιουργούν την Eurobank-Αυτό είναι το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας