Powered by

ΣΤΕΚ: Να αφεθεί εκτός αντιπαράθεσης ο τουριστικός τομέας

Έκκληση όπως ο τουριστικός τομέας αφεθεί εκτός των όποιων αντιπαραθέσεων σχετίζονται με τα υγειονομικά μέτρα διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, απευθύνει ο ΣΤΕΚ.

Με αφορμή δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις από φορείς του τομέα εστίασης για λήψη μέτρων αντίδρασης και στα αεροδρόμια της χώρας, ο ΣΤΕΚ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να λειτουργήσουν με σύνεση και να μην δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα που μόνο χειρότερη θα κάνουν την κατάσταση. Τα δεδομένα στο τουριστικό μέτωπο είναι ήδη ιδιαίτερα προβληματικά τις τελευταίες βδομάδες. Εάν στην κακή επιδημιολογική μας εικόνα και τον έντονο ανταγωνισμό προστεθούν κι άλλα ζητήματα, όπως ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, είναι βέβαιο πως τόσο οι ίδιοι οι τουρίστες όσο και οι οργανωτές ταξιδιών θα στρέψουν πλήρως την προσοχή τους προς άλλους προορισμούς.

Η δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων τα οποία θα βλάψουν αναπόφευκτα και μεγάλη μερίδα του ίδιου του τομέα της εστίασης, δεν θα έπρεπε να είναι καν μέρος της συζήτησης για λήψη των όποιων μέτρων. Ούτε για τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα, είναι εύκολη ή χωρίς κόστος η εφαρμογή των μέτρων, όμως σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί.

Αν θα  επέλθουν αλλαγές και τροποποιήσεις των Διαταγμάτων, αυτές πρέπει να γίνουν μετά από συζήτηση και διαβούλευση και όχι μέσω ενεργειών που θα επιβαρύνουν την κατάσταση και θα στείλουν λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό. Και σίγουρα όχι σε βάρος της μεγάλης προσπάθειας για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Δειτε Επισης

Δώδεκα χρόνια στρατηγικής προόδου για το οικοσύστημα επενδυτικών ταμείων της Κύπρου
Δημήτρης Σπαρσής: Το ενδιαφέρον, το στοίχημα και ο διττός στόχος του brain gain-Εγχείρημα με καθολική επικέντρωση
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Μεγάλο ενδιαφέρον για επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων-Εξαντλήθηκε το διαθέσιμο ποσό, έκλεισαν οι αιτήσεις
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων το πεντάμηνο
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε