Α. Γιασεμίδης: Ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας τα επενδυτικά ταμεία

Στην ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Partner In charge of Fund Services της PwC Κύπρου και Πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης, προσθέτοντας πως αναγνωρίζεται το γεγονός ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα δικαιοδοσία για τη βιομηχανία των Ταμείων και πως οι προσπάθειες για την ενίσχυση του τομέα θα πρέπει να είναι συνεχείς.

Μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου The Cyprus Professional Services, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου, ο κ. Γιασεμίδης τόνισε πως ο τομέας των επενδυτικών ταμείων αποτελεί τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα στην Κύπρο, με τον ρυθμό ανάπτυξής του να υπερισχύει του ρυθμού ανάπτυξης του Λουξεμβούργου, καθώς κατέγραψε αύξηση 10,3% και η αξία των επενδυτικών ταμείων υπό διαχείριση ανέρχεται στα €8,6 δις.

Ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο κ. Γιασεμίδης, η Κύπρος επωφελείται από την εναρμόνιση των κανονισμών της Ε.Ε. για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και χρησιμεύει ως μια "γέφυρα" που προσφέρει ανταγωνιστική πρόσβαση στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και λόγω της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ευελιξία και τη σαφήνεια των νόμων και των κανονισμών της.

Πρόσθεσε πως ο CIFA θέλει να διατηρήσει αυτή τη δυναμική και στόχος του είναι η προσέλκυση μεγάλων ονομάτων του τομέα, χαρακτηρίζοντας τον στόχο αυτό ως υλοποιήσιμο.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών