Powered by

Χ. Λοϊζίδης: Restart στις τουριστικές αφίξεις με πλάνο εξόδου από την κρίση

Έχοντας λάβει όλα τα μέτρα σε συνεννόηση με το κράτος, το Υφυπουργείο Τουρισμού αλλά και με τους τουριστικούς εταίρους, ο ΠΑΣΥΞΕ βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής του πλάνου εξόδου από την κρίση της πανδημίας, η οποία αδιαμφισβήτητα έπληξε στα μέγιστα τον κλάδο της φιλοξενίας.

Αν και έχει χαθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις, αισιόδοξος δηλώνει ο Χάρης Λοϊζίδης, πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ για το δεύτερο μισό του έτους. Το πιο σημαντικό, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο InBusiness TV, είναι να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα και να ενταχθεί η Κύπρος στην πράσινη κατηγορία των χωρών.

Τέλος στις τεράστιες αναπτύξεις με εκατοντάδες κλίνες
Τονίζοντας ότι κατά την μετά – πανδημία εποχή θα πρέπει να γίνουν πολλές προσαρμογές στο τουριστικό μας προϊόν, ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ότι η εποχή των τεράστιων αναπτύξεων με εκατοντάδες κλίνες αποτελεί παρελθόν.

«Θα δούμε περισσότερο επικέντρωση σε μικρές μονάδες, μικρού αριθμού κλινών που θα προσφέρουν εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν με ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και της τοπικής γαστρονομίας και όλων αυτών των προϋποθέσεων που αναφέρονται στην επίσημη Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2020-2030» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ. 


43rd The Cyprus Hotel Summit & Exhibition
Ο ΠΑΣΥΞΕ σε συνεργασία με την ΙΜΗ διοργανώνουν το «43rd The Cyprus Hotel Summit & Exhibition» στις 29 Ιουνίου. Το συνέδριο και η έκθεση θα αποτελέσουν ένα εμπορικό και κοινωνικό φόρουμ του τομέα στην Κύπρο με στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του τουρισμού στη χώρα.

«Το συνέδριο θα προσφέρει μια καλή διέξοδο για όσους θέλουν να εμπλακούν στη διαδικασία της ανάκαμψης και της επιστροφής στην κανονικότητα όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία. Θα είναι ένα συνέδριο εμπλουτισμένο με μεγάλους οργανωτές ταξιδιών, με Υπουργούς, με διάφορους τουριστικούς φορείς του τόπου και εκπροσώπων αυτών και οι οποίοι θα καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Δειτε Επισης

Ανοίγει το AYÃ Resort του ομίλου All&More Hotels and Resorts-45 πολυτελείς σουίτες και τρία overwater bungalows
Η Emirates ενισχύει τις υπηρεσίες προς τη Βαρκελώνη με τρίτη καθημερινή πτήση
Έγινε ήδη σημείο αναφοράς το νέο Bean Bar στο Ζακάκι-Ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά η αλυσίδα
Επαναρχίζει τις πτήσεις προς Ισραήλ η Wizz Air-Πότε ξεκινούν
Η Ελλάδα στο top 3 των ευρωπαίων ταξιδιωτών και το 2025-Άνοδος σε βασικές αγορές
Κομισιόν: Σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης Κανονισμού της Ε.Ε. για χειραποσκευές-«Δεν είναι η τελευταία λέξη»
Στρατηγική συνεργασία Zela Aviation-Δήμου Σκύρου...Η δέσμευση που επιβεβαιώνει η εταιρεία
Wizz Air: Στην κορυφή της κατάταξης για τις χαμηλότερες εκπομπές μεταξύ μεγάλων αεροπορικών εταιρειών το 2024
Παγκόσμια τουριστική έκρηξη-Γιατί τα ταξίδια γίνονται η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη
Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia